• 22 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8003
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 1.9788
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Вестниците пишат...

Вестниците пишат...

В. „СЕГА"
„Борисов се опита да омаловажи световния индекс за корупцията"
Новият правосъден министър пък призова бизнесът да се бори с подкупността
„Пациенти отказват лечение заради страх от лекарски грешки"
От "Майчин дом" се оплакаха, че по-малките болници вече не желаят да поемат и минимален риск и препращат родилките в София

В. „ТЕЛЕГРАФ"
„ЕКЗЕМА ОТ ОПАСНИ ОБУВКИ"
Докарват също обриви и алергии
„Заплатите само по банков път"
Да има банкомат във всяко населено място, а първите транзакции да са без такса за теглене. В. „БАНКЕР"
„Апетити за 12 дка ошашавиха съда"
Десетилетия минаха от началото на раздържавяването у нас, а баталиите около собствеността на бившите държавни предприятия не свършват.
„Чакат ни нови правила при отпадъците"
Кражбите на кабели, релси, капаци от шахти и др., които през последните години съвсем безнаказано нанасят щети за милиони, може най-сетне да бъдат ограничени.

В. „ДУМА"
„Премиерът призна, че е играл на нерви с протестиращите"
Обратът в позициите на ГЕРБ по отношение на пенсионната възраст през последните два-три дни е направен по личното разпореждане на премиера Бойко Борисов. Това призна самия самият той в тв интервю вчера сутринта.
„Бойко Борисов: В България има много лумпени"
Предложението за радикално вдигане на пенсионната възраст било негово, играел на нерви с недоволните
Бойко Борисов: В България има много лумпени"
Предложението за радикално вдигане на пенсионната възраст било негово, играел на нерви с недоволните

В. „ТРУД"

В. „ТРУД"
„ГЕРБ дава на ромите земя"
ГЕРБ ще даде държавна земя за къщи на ромите, а те да получат върху нея и домовете си право на собственост. Правителството е готово на тази стъпка, за да може да се кандидатства по европейски програми за строителство и благоустройство в гетата.
„Коледата идва с нов дух и стари гирлянди"
Месец преди коледните и новогодишните празници общините се втурнаха да украсяват улици и булеварди по градове и села кой с каквото има. Заради кризата и дългогодишното безпаричие от складовете се вадят снежинки, снежни човеци, камбанки и всякакви други украшения, както и километри светещи гирлянди.
В. „СТАНДАРТ"
„Заплатите само в банкомат"
Слагат апарати във всяко село, намаляват таксите
Заплатите вече ще се взимат само от банкомат. Държавата иска да забрани плащането на ръка, за да удари сивия бизнес.
„Меркел: България се жертва за стабилно евро"
Франция и Германия представят нов спасителен план
България и Румъния правят жертви, с които помагат на еврото, които обаче мнозина не оценяват.
В. „КАПИТАЛ"
„Какво да си поискаме"
Финансовият министър Симеон Дянков оптимистично провъзгласи тази седмица, че ако в ЕС се формира фискален съюз между страните, които са в добро финансово състояние, България би трябвало да бъде поканена в него. Това вероятно няма да стане поради много причини - София не е част от еврозоната, има съмнения към институционалната зрялост на страната (само си спомнете подкрепата на премиера Бойко Борисов към еврото с мотива, че резервът ще се „освободи" за инвестиции), а и такъв съюз може и никога да не бъде формиран. Изказването на финансовия министър цели друго. Зад думите на Дянков прозира желанието достойнствата на България да бъдат някак си „продадени" за по-бързо влизане на София в еврозоната - вместо страната да остане неопределено дълго в чакалнята.

В. „24 ЧАСА"
„Олигархът Цв. Василев живее в офис, пести данъци"
В. „24 ЧАСА"
„Олигархът Цв. Василев живее в офис, пести данъци"
На сателитна снимка се вижда, че къщата на Цветан Василев е в близост до правителствената вила на президента Георги Първанов.
Бизнесменът Цветан Василев, мажоритарен собственик на Корпоративна банка, в която са съсредоточени парите на държавните предприятия, живее в къща, която се води на фирмата му "Инвест мениджмънт".
Според НАП, ако фирмен имот се ползва за жилищни нужди, без да е обявено, е нарушение, тъй като се спестяват данъци. НАП обаче не е проверявала Василев.

В. „НОВИНАР"
Менте електромер и вехти бараки застрашават гетата
96 на сто от жителите на „Столипиново" си плащали тока
Ромските гета могат да станат арена на вътрешни междуособици. Пред „Новинар" председателят на Фондацията за регионално развитие „Рома"
Антон Карагьозов предупреди, че липсата на елементарни условия за живеене и на инфраструктура в махалите може да доведе до сериозно социално напрежение. Според него може да се стигне до ситуация, в която баща и син да се обърнат един срещу друг или да се стигне до конфликти между роднини. Едни от основните фактори,

В. „МОНИТОР"
„Родилен туризъм след лекарските грешки"
Варна и Пловдив, където има университетски болници, а малките АГ в градчетата изпращат бъдещите майки в областните центрове, за да избегнат евентуални усложнения и смърт. Това съобщи проф. Тодор Чернев, началник на Клиниката по фетална медицина в „Майчин дом". Той не скри, че бременните са много уплашени, а това състояние пряко уврежда здравето на бебето. Председателят на Българския лекарски съюз д-р Цветан Райчинов заяви, че вече знае за три случая, в които жени са отказали да им бъде сложена упойка от страх да не сгрешат докторите.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.