• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Полша подготви план за спасяване на еврозоната

Полша подготви план за спасяване на еврозоната

Варшава, Полша /КРОСС/ Полша, която на ротационен принцип председателства ЕС до края на годината, е подготвила план за спасяване на еврозоната и го е предала на страни членки за срещата на високо равнище на ЕС, насрочена на 8 и 9 декември в Брюксел, съобщиха полски медии, цитирани от ИТАР-ТАСС. Полша се обявява за укрепване на финансова дисциплина, промяна в основните документи на ЕС и еврозоната. Варшава освен това иска на страните извън еврозоната да им бъде дадена възможност да участват в приемането на решения. "Необходимо е да се създаде съгласувана и всеобхватна структура на икономическо управление в ЕС, запазвайки тясното икономическо сътрудничество между страните членки на еврозоната", се посочва в документа.
Полша предупреждава да не се създават обособени структури, които рискуват да задълбочат разединението и критикува по този начин идеята да бъде сключено междуправителствено споразумение от група страни за придаване на тласък на икономиката на района. "Всички страни трябва да имат възможност да участват в дискусиите, но само членките на еврозоната трябва да участват в гласуването", посочва в документа Полша, настоявайки всички страни членки на ЕС, дори държавите извън еврозоната, да бъдат информирани за плановете, за дневния ред на заседанията и главните проблеми в еврозоната, за да могат да коментират събитията и да предлагат свои инициативи. Подобен механизъм, според предложението на Варшава, би могъл да се задейства до юни 2012 година.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.