• 13 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Пламен Юруков: Вече никой не иска да бъде председател на СДС

Пламен Юруков: Вече никой не иска да бъде председател на СДС

София /КРОСС/  Бившият председател на СДС Пламен Юруков заяви по време на гостуването си в предаването „Факторът Кошлуков” по TV7, че вече никой не иска да застане начело на СДС, въпреки слабите резултати на изборите. Според него това е „една голяма ирония вдясно”, а самият той не смята, че някога ще се върне при сините. Политическите амбиции на бившия демократичен лидер са свързани със самостоятелно участие на следващите парламентарни избори чрез новосъздадената от него партия "Воля, отговорност, толерантност” – консерватори (ВОТ).

"СДС няма ясна посока. Не виждам разумна политическа идея, която партията би предложила на избирателите и това е жалко, защото ядрото от около 200 хил. поддръжници ще се разпилее заради неумелото ръководство на партията". Така бившият лидер на СДС коментира разпада на синята идея.

За Юруков политиката, която СДС следва, е изключително непоследователна, а настоящият лидер Мартин Димитров прави безсмислени изказвания и обезличава парламентарната икономическа комисия, в която членува. Той е категоричен, че СДС не знае дали е опозиция или подкрепя управляващите. Той смята, че мястото на СДС в момента е заето от ГЕРБ, която извоюва позициите, които сините и другите вдясно не успяват да защитят.

Според него отслабените позиции на СДС се дължат на дълъг процес, започнал със създаването на синя номенклатура. От своя страна тази номенклатура доближава СДС до модела на БСП и тя може да бъде разбита единствено от вътрешни избори, за които вече може би е късно.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.