• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Фандъкова: Метрото е национален обект и не може да се реализира без държавата

Фандъкова: Метрото е национален обект и не може да се реализира без държавата

София /КРОСС/ Метрото е национален обект и то не може да се реализира без подкрепата на държавата. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, която гостува на Радио К2 по случай третата годишнина на медията.  Представители на ЕК са споделили пред Фандъкова, че това е най-силният обект, който се финансира с европейски средства, разказа самата тя. Това означава още 200 хил. души да ползват модерен и екологичен транспорт. Фандъкова допълни, че заедно с метрото се реконструират булеварди, откриват се велоалеи, възстановяват се тротоари и осветление. През 2012 г. ще бъде пуснат в движение бул. „Мария Луиза” - от надлез „Надежда” до „Лъвов мост”, след това - бул. „Черни връх”, подлезите, за които често се говори в медиите – пред Централна автогара, и подлезът на НДК. Подготвя се цялостна реконструкция на пешеходната зона на булевард Витоша.

„През 2012 година ще бъдат изпълнени стратегическите проекти по „Капиталовата програма”, които решават проблемите на града за много години напред. Сред тях са завършването на метрото, като през май ще бъде пуснат лъчът от Цариградско шосе до Младост, където ще има буферен паркинг, който ще е най-големият - за 1 300 автомобила.

Фандъкова подчерта важния за нея момент - изграждането на канализация. До края на годината ще бъдат финализирани проектите по водния цикъл на програма ИСПА. Това се дължи и на подкрепата на правителството, заедно с тази на министър Нона Караджова и нейния екип. Партньорството с кабинета гарантира успехите на проектите за София. Йорданка Фандъкова припомни, че, когато е встъпила в длъжност, е заварила ¼  от София без канализация.

 „Чрез посещението на високопоставени личности в София ще популяризираме дейноста в столицата. Хубаво е,  че всяка година има ежегоден панаир на книгата в града ни и то в навечерието на коледните празници. Така насърчаваме четенето и купуването на книги.  Няма по-хубав подарък от една книга, която човек може да си позволи.

Прзникът е празник - никой не може да го ограби от хората и той не означава непремено харчене на пари. Самият факт, че ние украсяваме София, без да пилеем публичен ресурс, говори, че имаме мисъл в тази посока.

Утре вечер ще бъде открита и тардиционната пързалка, която всички софиянци познават и харесват”, сподели кметът на столицата. По думите на Фандъкова ледената площадка ще работи денонощно за тези, които са над 18 години.

Веднага след приключване на съответния месец Йорданка Фандъкова обяви публично, че кани журналистите на кафе, за да им покаже как се изпълняват разпределянията в бюджета.

„В условията на криза строгата финансова дисциплина и контролът, както върху приходната, така и върху разходната част на бюджета, покачиха доверието на международната кредидна агенция Стандарт & Пуърс. Агенцията повиши своята оценка за София по отношение на изпълнението на бюджета. Вероятно е финансистите в Столична община да заложат по–малък бюджет за следващата година, но той да бъде изпълнен”, сподели очакванията си Йорданка Фандъкова.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.