• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Цветанов: Няма връзка между стачката в БДЖ и акцията в НКЖИ

Цветанов: Няма връзка между стачката в БДЖ и акцията в НКЖИ

София /КРОСС/  Няма връзка между стачката в БДЖ и полицейската операция в НКЖИ. Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов в предаването „Карбовски: Директно” по Нова телевизия. Акцията в НКЖИ е за договори на стойност над 50 млн. лева, сключвани в един период от 5 години. Данните сочат, че действително има злоупотреби със средствата, които се отпускат за модернизацията на инфраструктурата, обясни министърът. Той призна, че фирмата на бившия общински съветник от листата на ГЕРБ и председател на партия "ДРОМ" Илия Илиев е една от тези, които са спечелили съмнителните обществени поръчки. 

В момента се извършват данъчни проверки за всичко, с което се е занимавал Кирил Рашков, така че е възможно да бъде задържан за друг вид престъпление, каза вътрешният министър на въпрос дали Рашков ще бъде задържан заради убийството в Катуница. 

Цветанов заяви също, че разкриването на случаите със запалените 25 автомобила за няколко дни в София е приоритет за МВР в момента.  „Две лица бяха задържани, но след изчистването на техните алибита бяха освободени”, каза той. 

По повод зловещия случай на детско насилие в София, при който ученик преби жестоко свой връстник без никаква основателна причина, Цветан Цветаков коментира: „Не смятам, че трябва да концентрираме всичко, което трябва да бъде извършено, в МВР. На първо място са родителите и семейната среда. На второ място е училището и всички ние като общество”. Той обаче уточни, че с тези си думи не обвинява семейството на 15-годишния побойник. „Полагаме максимални усилия, но не можем да сложим патрул или полицай до всяко едно дете”, каза още министърът на вътрешните работи. По думите му, агресията е натрупвана от многото конфликти, през които е преминало детето.

Цветан Цветанов коментира и задаващите се протести на полицаи. Имаме един много добър и конструктивен диалог с полицейските синдикати и правим всичко възможно да подобрим положението на българските полицаи, увери министърът. 

По повод твърденията, че бюджетът на силовото министерство е прекалено голям, той заяви, че средствата за МВР тази година са били 1,6 млрд. лева, а за здравеопазване - 3 млрд. лева. „В новия бюджет през 2012 г. МВР ще получи 999 млн. лева, здравеопазването – 3,2 млрд. лева, а образованието - 50 млн. повече”, посочи вицепремиерът.

Той защити колегата си Симеон Дянков като заяви, че правителството полага максимални усилия да се погрижи за различните сектори и „министър Дянков казва истината, такава каквато е”. „Смятам, че през следващите дни ще намерим един компромис по това, което ще се случва през 2012 г.”, оптимист е Цветан Цветанов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.