• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Семерджиев: Потребителите няма да усетят смяната на собствеността на Е.ОН

Семерджиев: Потребителите няма да усетят смяната на собствеността на Е.ОН

София /КРОСС/ Потребителите няма да усетят смяната на собствеността на доставчиците на ток в Североизточна България. Това заяви председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев. В интервю за БНР той даде лаконичен отговор на въпроса какво очаква от сделката на Е.ОН с чешката компания „Енерго-Про": „От момента, в който вече официално се заяви, че има нов собственик, най-вероятно ще се поиска промяна на името. Ние ще разгледаме всички обстоятелства в тази промяна, които са свързани с изпълнението на условията по лицензите. Моите очаквания са, че няма да има никакви последствия или някакви промени драматични за клиентите."
Според енергийни експерти обаче „Енерго-Про" е скромна компания без опит в експлоатацията на разпределителни енергийни мрежи. Председателят на независимата синдикална федерация на енергетиците Божидар Митев прогнозира, че източването на енергийните дружества ще продължи: „Инвестициите, които се правиха и от трите дружества, бяха твърде скромни. Фактът, че говори за число 78 милиона лева, тези инвестиции горе-долу отговарят на амортизациите, годишните амортизации. Тоест инвестират се парите, които се отделят от амортизация, а печалбата в огромната си част, може би едно 60 - 70 процента, се изнася от България. Всичките собственици имаха едни чудесни печалби, завоалирани по различен начин, разбира се, а държавата нищо не направи, за да си получи примерно дивидентите през тези години. Само Е.ОН дължи на нас, като българско общество, като българска държава - 107 милиона".
От дружеството Е.ОН все още не са дали официални съобщения за сделката си с чешката компания.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.