• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Железничарите били 447 години в болнични, натрупали 163 хил. дни платен отпуск

Железничарите били 447 години в болнични, натрупали 163 хил. дни платен отпуск

София /КРОСС/ Само за десетте месеца на тази година железничарите от пътническите превози и железопътната инфраструктура са били 447 години в болнични.

Те са натрупали общо 163 хиляди дни платен отпуск по болест, съобщи транспортният министър Ивайло Московски, пише "Монитор". 

„Тези хора ползват БДЖ като пенсионен фонд", възмути се министърът. Той добави, че не разбира защо транспортните синдикати ще се успокоят, когато говорят с него. „Между мен и ръководството на БДЖ не стои никакво обстоятелство, което да наклони везните в полза на исканията на профсъюзните лидери. Пари няма за абсолютно нищо допълнително, а синдикатите продължават да настояват за 12 млн. бонуси над уреденото в Кодекса на труда по колективния трудов договор, каза Московски. Затова няма начин да им обещая нещо, което е неизпълнимо. Но като не получат желания отговор от мен, утре ще искат да се виждат с премиера. Но и той няма какво да добави повече. Реформите в БДЖ трябва да се случат веднага, само в това съм категоричен", заяви министърът.

Междувременно от БДЖ спряха движението на всички влакове във времето между 8 и 16 ч., за да не расте дефицитът. Загубите на компанията са достигнали 300 хил. лв. дневно. „Получих подкрепата от еврокомисарите Калас и Хан за реформата в БДЖ и дори Хан сам пожела да говори пред българските медии защо в Брюксел са убедени, че промените в железницата трябва да се случат, както са планирани", каза Московски. Той допълни, че заемът от Световната банка в размер на 460 млн. лв. подлежи на предоговаряне, като ще бъде намален.

Вече 838 служители са приели офертата на дружеството да напуснат срещу 6 заплати обезщетение и една година на борсата.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.