• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Агенцията за борба с наркотиците на САЩ открива офис в София

Агенцията за борба с наркотиците на САЩ открива офис в София

София /КРОСС/ Агенцията за борба с наркотиците на САЩ открива офис в София, обяви посланикът на САЩ в България Джеймс Уорлик. Решението за откриване на офис на DEA в София отразява нашите тесни и взаимноизгодни отношения, и общите ни успехи в борбата с трафика на наркотици. Към днешна дата това сътрудничество е довело до прекратяването на дейността на големи престъпни групи и конфискуването на над 1500 кг на незаконни наркотични вещества , заяви посланик Уорлик.

Основата за това здраво сътрудничество е положена през 1990 г., когато DEA започва да работи с Главна дирекция за борба с организираната престъпност "(ГДБОП) на МВР по няколко разследвания, свързани с големи организации за трафик на наркотици, опериращи в региона, което доведе до задържането на значителни количества наркотици. От 2008 г.досега в резултат на съвместни разследвания са конфискувани наркотици на стойност над 3.1 милиона долара. През 2008 г. DEA също така стартира програми за обучение на български служители на правоохранителните органи. До моменто над 150 български служители са се възползвали от тези програми.

От 2009 г. специални агенти на DEA работят всекидневно с ГДБОП. Те работят съвместно по разследвания срещу най-високите нива на организациите за трафик на наркотици и фигури от организираната престъпност, опериращи в България. Ние вярваме, че откриването на офис на DEA в София ще ни даде възможност да работим заедно още по-ефективно в борбата с трафика на наркотици в България и региона.

На 7 декември 2011 г. регионалният директор на DEA Марк Дестито посети България, за да обсъди с министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов текущи въпроси относно българо-американското сътрудничество в борбата с трафика на наркотици и други подробности по отношение на разкриването на офис на DEA в София.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.