• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Росица Янакиева: Проверките в Перник са политическа поръчка

Росица Янакиева: Проверките в Перник са политическа поръчка

София /КРОСС/ Констатирани са наистина сериозни нарушения в община Перник. Те започва още през 2005 година, когато г-жа Росица Янакиева не е била още кмет на града. Това каза в интервю за предаването „Здравей, България" по Нова телевизия Теменужка Петкова, директор на Агенцията за държавна финансова инспекция.

Тя поясни, че не може от Агенцията да кажат с колко е ощетена общината, единственото, което може да се направи е да се каже, че е нарушен Законът за държавните поръчки.

Проверките показват, че наистина има проблеми с финансовата дисциплина в община Перник, каза Петкова.

Кметицата на Перник Росица Янакиева заяви, че проверките в общината са започнали точно в момент, когато е почвала предизборната кампания. Тя поясни, че това е абсолютно непочтено, тъй като в този период е било невъзможно да има добър контакт с инспекторите. Всичко говори, че тези проверки са политически поръчки, каза Янакиева. Тя добави, че не може да се сърди на Теменужка Петкова, защото тя е просто един чиновник. От своя страна директорът на Агенцията заяви, че по никакъв начин не може да се съгласи с това твърдение, защото предизборната кампания не е причина държавните институции да започната да работят.

Теменужка Петкова бе категорична от своя страна, че до края на седмицата докладът за нарушенията, открити от Агенцията за държавна финансова инспекция, ще бъде изпратен до края на седмицата в прокуратурата.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.