• 14 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8118
  •  GBP / BGN 2.2736
  •  CHF / BGN 1.9990
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Борисов: България няма да дава допълнителни средства за спасителния фонд

Борисов: България няма да дава допълнителни средства за спасителния фонд

Брюксел, Белгия /КРОСС/ Премиерът Бойко Борисов разчита до март България да е готова с необходимите конституционни промени, предвидени в договореното в Брюксел фискално споразумение. У нас вече са водени консултации по темата с различни политически сили, те ще продължат и в следващте седмици, увери Борисов, цитиран от БНР.

В края на Европейския съвет той съобщи още, че страната ни няма да участва в осигуряването на допълнителни средства за европейския спасителен фонд.

Датите и сроковете на присъединяването ни към Шенгенската зона остават неясни и след днешните дискусии по темата в Европейския съвет. Само Холандия не е подкрепила приемането на България и Румъния.

Бойко Борисов коментира това с думите "всяко зло за добро", като доъплни, че отпадането на граничния контрол ще ни струва скъпо. За мен беше важно, че освен Холандия всички държави категорично, без абсолютно никакво огъване, застанаха на своята позиция. Всъщност и българите, и румънците сме доволни от това, че Европа ни е оценила за положените усилия, затова, че сме си свършили работата, подчерта той. С изключение на холандския колега, всички други бяха категорично зад България. Не искам повече да се връщам на тази тема. Благодаря на всички, които така категорично застанаха зад нас, добави Борисов.

Рано или късно граничният контрол ще отпадне, а вече между нас казано, знаете колко за България допълнително пари ще струва, когато отпадне това, така че, нали знаете има приказка "Всяко зло за добро". Ние в момента пазим по европейски критерии, оставяме на Европейския съвет, когато преценят да вземат крайното решение.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.