• 01 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8023
  •  GBP / BGN 2.2911
  •  CHF / BGN 1.9921
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Станимир Флоров: Николай Велков нито е бил подслушван, нито е бил следен

Станимир Флоров: Николай Велков нито е бил подслушван, нито е бил следен

 

София /КРОСС/ „Николай Велков нито е бил подслушван, нито е бил следен.” – заяви в ефира на „Радио К2” пред Илиана Беновска главен комисар Станимир Флоров, директор на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност" .   Флоров каза , че няма да коментира решението на СРС да пусне без никаква мярка за неотклонение адвокат Велков и се надява прокуратурата да протестира решението. „Не е сега най-удобен и точен момент да давам обяснения  какво точно се е случило. Това е в документите  и СРС-та, предоставени на съда. Мотивите за задържане на Велков 2 дни ги обясняваме – заплаха за убийство, изнудване  и дадени  пари за изнудването. Има си закони в тази страна и взаимоотношенията  между хората трябва  да се решават законно”, добави Флоров.

На въпрос на Беновска дали по закон Киро Японеца  набива Николай Велков, Флоров отговори с въпрос: „Киро Кирилов  е задържан след  нанесения  побой над Велков, заведено е  досъдебно производство  и е започнало дело, какво друго  да направи МВР?”

Шефът на ГДБОП отказа да отговори каква организирана престъпна група има около адвокат Велков, че се налага ГДБОП да го задържи. Флоров обясни , че адвокатът е задържан , защото Киро Японеца е подал жалба, че Велков му е отправил заплаха за убийство и го изнудва за пари.

Флоров обвини водещата Беновска, че му задава тенденциозни въпроси и подчерта : „Всеки гражданин може да подаде жалба и ако счетем, че е основателна и може да бъде извършено такова сериозно престъпление, взимаме отношение , независимо какъв е гражданина. Ако се беше случило нещо с Кирилов ще кажете МВР и ГДБОП не са си свършили работата. С шапка или без шапка винаги МВР и ГДБОП са виновни." - цитира виц главния комисар Флоров.
Станимир Флоров заяви, че пресконференцията на Николай Велков в БТА няма общо с ареста: „Ние не знаехме за намеренията на Велков да дава пресконференция. Никой от МВР не е споменавал, че задържането на Велков е заради заявления или провокирано от дадената от Велков пресконференция."

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.