• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Отложиха делото за лиценза на "Лукойл" за януари

Отложиха делото за лиценза на "Лукойл" за януари

София /КРОСС/ Несъответствия от стотици хиляди литри гориво е констатирала проверката на Агенция „Митници” в акцизните складове на "Лукойл Нефтохим". Това стана ясно по време на поредното заседание на съда по делото за отнемането на лиценза на рафинерията като данъчен склад. Представителите на митниците по делото заявиха, че или "Лукойл" дава невярна информация за наличностите, или уредите на рафинерията отчетат грешно.

Вещите лица заявиха, че е почти невъзможно да се установи кога са били монтирани измервателните уреди, работили в рафинерията през септември. Тогава не са били поставени всички нужни уреди, други не са отговаряли на изискванията. Вещите лица са проверявали по схема, дадена от "Лукойл". Съдията разпореди на експертите да направят проверка по старата схема, както и да опитат да установят кога е направен монтажът. 

Преди седмица шефът на агенция "Митници" Ваньо Танов заяви, че до средата на януари бургаската рафинерия "Лукойл Нефтохим" ще изпълни изискванията за измервателните уреди.

"Лукойл Нефтохим" и петролният терминал "Росенец" са с отнет лиценз от 22 юли, но рафинерията и терминалът продължават да работят, тъй като Върховният административен съд (ВАС) спря на 10 август изпълнението на решението на митниците с мотива, че спирането на производствения процес би нанесло "значителни или трудно поправими щети" на компанията.

Следващото заседание по делото е насрочено за 24 януари 2012 година. 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.