• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

AVON с дарение в подкрепа на жертвите на домашно насилие

AVON с дарение в подкрепа на жертвите на домашно насилие

В края на първата година от кампанията „Говори открито срещу домашното насилие", потърсилите помощ жени и деца са се увеличили с 10%


София /КРОСС/ В края на „16-те световни дни срещу домашното насилие", АVON обяви първото дарение в рамките на кампанията „Говори открито срещу домашното насилие". Сумата от 25 000лв., събрани от продажба на благотворителни „сини" продукти, ще бъде предоставена на партньорската организация на кампанията - „Алианс за защита срещу домашното насилие". Средствата ще бъдат използвани за юридически и социално-психологически консултации, които през 2012 г. членовете на най-голямата неправителствена организация, работеща по проблемите на насилието, ще предоставят безплатно за пострадалите от домашно насилие.
„Ние от AVON стартирахме кампанията „Говори открито срещу домашното насилие, с "ясното обещание, с постоянство и воля дългосрочно да работим за каузите, посветени на жените. Какъв по-хубав резултат от това, че през 2012 година хиляди български жени и деца ще получат експертни грижа, консултация и подслон безплатно. И това е само началото, няма да спрем до тук, защото твърдо вярваме, че можем да променим нагласите в обществото по проблема", заяви Люба Василева, Специалист връзки с обществеността за AVON България, Албания и Македония.
На събитието в „Сердика център" своята подкрепа изрази Мина Владимирова, Директор Дирекция „Социални дейности". От името на Община София тя потвърди нуждата от повече говорене по темата за домашното насилие и изрази пълната подкрепа и одобрение на Община София в кампанията на Алианса и AVON.
„Благодарни сме на AVON за подкрепата, защото усилията на всички ни ще помогнат на много българки да преодолеят страха и да споделят своя проблем. Защото броят на жените потърсили помощ при нас само от началото на годината до септември е 3295. Искам да призова всички хора да се включат в кампанията и да говорят открито - това е най-ефективното средство, което притежаваме, в борбата срещу домашното насилие", каза Геновева Тишева, Председател на Алианса.
Посланикът на кампанията Юлияна Дончева застана редом до участници в кампанията, за да образуват заедно символа на борбата срещу домашното насилие. Тя призова всички присъстващи да подкрепят каузата и да запишат своето лично видео послание срещу домашното насилие. Юлияна припомни и, че единственият начин за набиране на средства е чрез закупуване на благотворителен продукт от „синята" серия - гривна, колие и пръстен.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.