• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8116
  •  GBP / BGN 2.2747
  •  CHF / BGN 1.9955
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Четири школа в община Разлог в списъка на средищните училища на България

Четири школа в община Разлог в списъка на средищните училища на  България

Разлог /КРОСС/ Община Разлог запазва мрежата си от учебни заведения. 4 училища попадат в списъка на средищните училища. Училището в Елешница остава защитено.
„И тази година успяхме да включим четири училища в община Разлог в списъка на средищните училища на Република България. Това са ОУ „Н. Рилски", село Горно Драглище, ОУ „Братя Миладинови", село Елешница, СОУ „Братя Каназиреви", гр. Разлог, ОУ „Никола Парапунов", гр. Разлог. Общият брой на ученици в средищните училища е 1072, от тях 114 са пътуващите ученици. Училището в Елешница за втора поредна година е включено в списъка и на защитените училища. Всички те отговарят на критериите, които образователното ведомство е приело за средищни училища.", каза инж. Красимир Герчев кмет на Община Разлог.
На територията на Община Разлог се запазва цялата училищна мрежа от 3 начални училища, 5 основни, 1 средно общообразователно училище и 3 професионални гимназии. Ефективната работа и доброто взаимодействие между инж. Красимир Герчев и Министерството на образованието младежта и науката осигури допълнителното финансиране от държавния бюджет на тези училища за транспорт на пътуващите ученици, храна и целодневна организация на учебния процес. Общо за общината средства за целодневна организация на учебния ден и за столово хранене на пътуващи ученици от средищни училища са 44 835 лв., за транспорт са 40 041 лв. Добавка за хранене на децата от подготвителната група в детските градини и децата от подготвителните класове в училище и учениците от І до ІV клас са 57 525 лв. За целодневна организация на обхванатите ученици от І клас, с изключение на пътуващите ученици от І клас до средищните училища са предоставени 63 196 лв.
Значително ще бъде повишено нивото на образователния процес в средищните училища. Дофинансирането ще осигури и подобряване на материалната база в учебните заведения. Маломерни и слети паралелки има всички училища в селата на общината.Общият им брой е 21 маломерни и 4 слети паралелки.
Списъкът на средищните и защитени училища в Община Разлог бе изготвен и предложен от кмета на общината, при което последва одобрение първо от Общинския съвет, а след това и от Министерството на образованието, науката и младежта.
През последните години в община Разлог се наблюдава ръст на раждаемостта и се очаква намаляване на броя на слетите и маломерни паралели за вбъдеще.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.