• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

БСП - Пловдив: Администрацията залага капан на Общинския съвет

БСП - Пловдив: Администрацията залага капан на Общинския съвет

Пловдив /КРОСС/ Категорично ще се противопоставяме на маниера на ГЕРБ да се внасят в извънреден порядък икономически и финансови решения, заяви на специален брийфинг председателят на БСП в местния парламент Николай Радев. С подобен подход се пренебрегва работата в постоянните комисии и се заобикаля принципалът в лицето на Общинския съвет, допълни колегата му Георги Търновалийски. По думите му така кметската администрация залага капан на местния парламент. Днешният казус с участието на община Пловдив в търга за имота на бул. „Мария Луиза" е наличен пример, изтъкна заместник-председателят на пловдивския общински съвет. Според левите съветници Общината придоби имота с площ 55 кв.м на цена, съизмерима със стойността на имот в центъра на Париж. А после се прехвърли отговорността на съветниците, тъй като представителят на общината дал повече от определената сума, подвластен на стремежа да не изпусне атрактивния терен. От тази сделка печеливши са собствениците на тези 55 квадратни метра, убеден е Николай Радев. Единственото добро нещо в ситуацията е, че все пак се реши теренът да остане зелена площ. Предложението направи съветникът от БСП Тодор Кръстев, а кметът го прие. 

Социалистите в пловдивския парламент се противопоставят категорично на всички намерения за отнемане на социални придобивки на гражданите. Те протестираха в залата срещу въвеждането на такси от 50 лева за детските ясли, които до сега бяха безплатни по тяхно предложение. Сериозно ще разклати бюджетите на младите семейства и гласуваното днес 40 %-тното увеличение на таксите за детските градини, изчисли Николай Радев. Като опозиция ще информираме пловдивчани за действията на управляващите, които бързо забравиха предизборните си обещания, допълни той. Запитани дали очакват да се повиши цената на префернциалните карти , от БСП заявиха, че с действията си ГЕРБ вървят към такава развръзка. Съкращаването на транспортните линии с 15 %, което днес мнозинството гласува, за да се плащат по-малко компенсации на превозвачите, на практика ще доведе до увеличаване на цените на префенциалните карти, заяви Търновалийски.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.