• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Тотю Младенов: Вдигането на възрастта е наложително и е в интерес на всички пенсионери

Тотю Младенов: Вдигането на възрастта е наложително и е в интерес на всички пенсионери

София /КРОСС/ Президентът твърде късно се включи в дебатите за пенсионната реформа. Ако наистина бе загрижен за проблемите в общественото осигуряване, трябваше отдавна да го е направил, а не в края на втория си мандат. Ветото не ме притеснява - ето, вече бюджетната комисия го отхвърли, до дни ще го отхвърли и парламентът. А синдикатите реагират емоционално. Реформата ще тръгне от 1.1. 2012 г. Това заяви в интервю за в. „24 часа” Тотю Младенов, министър на труда и социалната политика.

На въпрос в какви отношения е със синдикатите, след като категорично бойкотираха тристранния диалог, Младенов обясни, че му е много неприятно това, което се случва. „През последните 2,5 г. ние положихме максимални усилия да върви социалният диалог. Заедно със синдикатите постигнахме много неща - регламентирахме надомната и дистанционната работа, тръгват агенциите за временна работа, и то с максимален консенсус, след като дълги години синдикатите въобще отказваха да говорят за това. Съгласували сме действията, свързани с трудовия пазар, схемите по оперативната програма за човешките ресурси, за антикризисните мерки. Затова ми се вижда малко изкуствено това напускане на тристранния съвет, няма сериозни предпоставки за това. Вярвам, че емоциите скоро ще отшумят и разумът ще надделее, защото синдикатите също имат интерес от социалния диалог. Аз ги чакам още следващата седмица да се появят в тристранния съвет, за да приемем Националния план по заетостта за догодина. Те имат там ангажименти по проекти, отговорни са за своите членове. Те знаят, че вратата за тях е винаги отворена”, посочи още той.

По повод на реформите в пенсионната система, социалният министър бе категоричен, че вдигането на възрастта е належащо и няма алтернатива. Всичко друго ще бъде допълнително, добави той. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.