• 13 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Предстоящи събития в страната за 19 декември

Предстоящи събития в страната  за 19 декември

София /КРОСС/ От 11 ч. в зала „Александър" на хотел „Радисън Блу", площад „Народно събрание" 4, ще се състои кръгла маса, организирана от Българския зъболекарски съюз. Целта е да се информира обществеността за цялостното провеждане и за края на Националната програма за профилактика на оралните заболявания при деца от 0-18 г. в България за 2011 г., както и да се изнесат данни за състоянието на оралното здраве на децата в България, след проведеното проучване.

* * *
София /КРОСС/ Публичен дебат на тема „Две години след Лисабон - Европа накъде?" ще се проведе от 10.00 часа в пленарната зала на Народното събрание. Той е първият от серията дискусии „Европейски разговори в парламента", които си поставят за цел да ангажират гражданите в активен и пряк диалог с Народното събрание по най-актуалните въпроси от дневния ред на Европа и българското членство в Европейския съюз.

* * *
София /КРОСС/ Национален алианс на хората с редки болести организира пресконференция от 11.00 ч. в Пресклуб БТА на тема: Нежеланието на здравните институциите в България да спазят поети ангажименти към пациентите с редки заболявания.

* * *
София /КРОСС/ В 11:00 часа в хипермаркет ТЕХНОПОЛИС-Младост /Околовръстен път 265/ ще се проведе благотворителна инициатива на Министерство на вътрешните работи и ТЕХНОПОЛИС. В навечерието на коледните празници децата на загинали служители и инвалиди от системата на МВР ще получат от ТЕХНОПОЛИС ваучери на стойност 400 лв.

* * *
София /КРОСС/ От 11.00 часа в София прес ще се проведе пресконференция ВМРО срещу ДКЕВР и подкрепата на монополите и през 2012 г. Факти, свързани с новия доклад до Столична община за разваляне на концесията със „Софийска вода". Участници: Ангел Джамбазки - зам.-председател на ВМРО и общински съветник; Карлос Контрера - юрист на ВМРО.

* * *
София /КРОСС/ Столична община и Направление архитектура и градоустройство организират пресконференция за обявяване на победителите в Конкурса за архитектурен проект на Метростанция 20, от Метродиаметър 2 на Софийското метро. Пресконференцията ще се състои от 11:30 часа в Перформ бизнес център (гр. София, пл. Позитано 2, ет. 1), когато ще бъдат обявени резултатите от конкурса от кмета на град София Йорданка Фандъкова и главния архитект на столицата - арх. Петър Диков.

* * *
София /КРОСС/ Кметът на София Йорданка Фандъкова и посланикът на Република Италия Н. Пр. Стефано Бенацо ще открият изложба с ученически творби и ще наградят победителите в конкурса за рисунка „Мозайките на Равена". Събитието е от 16 ч. в официалното фоайе на Столична община на ул. „Московска" 33. Изложбата е част от инициативата София - кандидат за „Европейска столица на културата 2019".

* * *
София /КРОСС/ Състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Йосиф Йосифов - Йоско. Йосифов е обвинен затова, че на 2 март 2011 г. управлявал автомобил в пияно състояние (с 2,6 ‰ алкохол в кръвта) и с превишена скорост от 95 км/ч по софийската улица „Даскал Стоян Попандреев", в резултат на което предизвикал катастрофа с друга кола и по непредпазливост причинил смъртта на двама души и средни телесни повреди на други двама.

* * *
София /КРОСС/ Състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Цветелин Кънчев. Заедно с Цветелин Кънчев, подсъдими в процеса, са още двама ромски лидери, членове на мешерето - Димо Станчев и Христо Върбанов - Папата. Според обвинението те са изнудвали за 250 хиляди бившия шеф на Гражданска защита генерал Никола Николов, като го заплашвали с компромати.

* * *
София /КРОСС/ Софийски градски съд ще гледа от 09.30 часа НОХД №3967/2006 - срещу Орлин Аврамов, Пламен Калайджиев и Димитринка Атанасова за убийството на ямболската адвокатка Надежда Георгиева. (чл. 115-118 от НК).

* * *
София /КРОСС/ От 09.30 часа в СГС 7а състав ще гледа НОХД № С-85/2009 срещу Анелия Цветкова (чл.302 от НК). През 2088 година Цветкова беше задържана и обвинена в получаване на подкуп в размер на 10 000 лева. Впоследствие ВСС я уволни дисциплинарно.

* * *
София /КРОСС/ От 12.00ч. в БТА на пресконференция ще бъде представен книгата на Мирослава Радева: Общественото мнение за прехода. 20 години Институт за социални изследвания и маркетинг МБМД.

* * *
София /КРОСС/ От 17:30 часа в спортна зала „Фестивална" ще се проведе традиционният "Бал на спортиста", на който ще бъдат наградени 10-те най-добри спортисти на годината и треньор на годината.

* * *
Варна /КРОСС/ От 10.00 часа в голямата пързалка в „Зимен дворец на спорта" „ЧЕЗ България" организира за втори път тази година детски хокеен турнир.
От 11.00 часа в Градския съвет на БСП във Варна /ул.„Македония" 33/ председателят на НС на БСП Сергей Станишев ще даде пресконференция.

* * *
Сунгурларе /КРОСС/ Капитан II ранг Марк Имблум, началник на Отдел за военно сътрудничество в Посолството на САЩ, управителят на Бургаска област Константин Гребенаров, д-р Георги Кенов, кмет на община Сунгурларе и народният представител Вера Петрова ще прережат лентата на обновената детска градина „Зорница" в село Грозден, община Сунгурларе. Събитието ще се състои пред ЦДГ „Зорница" от 13,00 ч до 14,00 ч. в село Грозден, община Сунгурларе.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.