• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Владимир Владимиров: Добре, че стачката спря

Владимир Владимиров: Добре, че стачката спря

 

София /КРОСС/ В една такава ситуация, и двете страни направиха компромиси. Когато се направи по една крачка назад и от двете страни, се стигна до решение да се прекрати стачката. Това заяви Петър Бунев, председател на Синдиката на железничарите към КНСБ, в интервю за БНТ. Стигнахме до запазване на доходите, но направихме едни отстъпки в отпуските и парите при пенсиониране, посочи още той. На въпрос дали е имало смисъл от стачката, Бунев каза, че е рано да се каже.

 

От своя страна Владимир Владимиров, председател на Съвета на директорите в БДЖ, каза, че сега колективните трудови договори са много по-близки до състоянието на БДЖ, с новите договори ръководството ще може да продължи по пътя на реформата.

По думите му синдикатите ще трябва да участват в процеса на оптимизиране на БДЖ.

Според мен тази стачка можеше да бъде избегната, 2.5 милиона лева са загубите, но така или иначе това приключи и сега трябва да гледаме в бъдещото за доброто на БДЖ, посочи още Владимиров.

На въпрос дали ще има заплати в БДЖ, Владимиров каза, че те са получили авансите си. „Добре, че стачката спря, защото иначе нямаше да можем да платим заплати на служителите в „Пътнически превози”, поясни още Владимир Владимиров. По думите му няма промяна на финансовото състояние на БДЖ, реформите предстоят и всички рискове за дружеството остават. Към момента остават още 950 железничари да приемат офертата на БДЖ. Те трябва да го направят, това ще е добре за тях, коментира Владимиров.   

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.