• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Мира Радева: Първанов много се набърка във формирането на изпълнителната власт

Мира Радева: Първанов много се набърка във формирането на изпълнителната власт

 

Мирослава Радева, социолог от Института за социални изследвания и маркетинг МБМД, в интервю за БНР

 

Твърде много се набърка Георги Първанов във формирането на изпълнителната власт. Той не запази дистанцията, която се очакваше от него. Именно затова в първия си мандат, според рейтингите, стои много добре, но във втория си мандат е с много по-ниски резултати. Хората разбраха, че той в някакъв момент, е част от управлението, той не е независима страна. Той се оказа негов център.

ГЕРБ е единствената партия след 1989 година, която печели избори по средата на мандата си. Те стартират с местен вот през 2007 година, т.е. нещата не са вървели отгоре надолу, а след формирането им през 2006 година започва трескаво създаване на местни структури. Те имат действително познаване в териториите. Това обаче се случи благодарение на политическото номадство. Политическата класа не може просто така да си сложи живота на карта. На практика Иван Костов като отказа диалога с НДСВ с идването им на власт, той на практика превърна тези хора, които бяха в местните структури, в политически номади. Те нямаха друг шанс освен да се присламчат в следващата идваща на власт партия, близка с техните възгледи. Според мен отчасти нетрайността на политическите партии се дължи на недалновидността на техните лидери.

 

Сдружението "България на гражданите" на Меглена Кунева ще бъде нова политическа партия. Меглена Кунева има зад гърба си вече тези половин милион избиратели, които я харесват. Тя ще се опита да изгради една центристка формация, която ще притиска и БСП, и ГЕРБ.

               

Книгата "Общественото мнение за прехода - 20 години Институт за социални изследвания и маркетинг МБМД" ще бъде представена днес. Преходът все още не е свършил. Първото изследване на Института за социални изследвания и маркетинг МБМД е през 1991 година. Журналистите търсеха в нас опора, защото търсеха една гледна точка, която до този момент отсъстваше.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.