• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София °C

Отец Иван сам премахва незаконните постройки в Нови хан

Отец Иван сам премахва незаконните постройки в Нови хан

София /КРОСС/ Дирекцията за национален строителен контрол  ще преустанови процедурата по премахване на постройките в Нови хан, където отец Иван е приютил нуждаещи се. Решението дойде след поредната среща по казуса  от строителния министър Лиляна Павлова. Спорните постройки ще бъдат премахнати доброволно, така че материалите да бъдат използвани за изграждане на законни постройки, уточни министърът.

Държавата безвъзмездно ще дари на фондацията на отец Иван терен от 78 дка. в Ихтиман. Имотът е бил на бившите Строителни войски и е подходящ за развиване на земеделската дейност на фондацията на отец Иван.  Мястото в момента няма водопровод, канализация и ток, за които ще му бъде помогнато, стана ясно още след провелата се днес среща.

В дома на отец Иван  живеят 84 души, от тях 30  са деца. Всички лица тук имат издадени лични карти, живеят на доброволен принцип, регистрирани са по надлежния ред.

 На територията на приюта има законно построена сграда от 1983 г..

Проблемът възниква, когато без строително разрешение обаче е започнато изграждането на нова пристройка.

През 2008 г. строителният контрол е бил сезиран от службите по пожарна безопасност, които са установили, че тя не отговаря на изискванията им.

От юни 2010 г. има решение на ДНСК, с което е постановено, че тази нова пристройка трябва да бъде съборена, защото е незаконна.

Следват множество обжалвания, но вече има окончателно постановление на Върховния административен съд, според което решението на ДНСК за събарянето е правилно, а жалбата срещу него е неоснователна.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.