• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Смарт телевизори изместват компютрите

Смарт телевизори изместват компютрите

/КРОСС/ Досега в дома си имахме два вида устройства с екрани: компютър и телевизор. Различията между тях бяха в това, че компютрите имат „мозък", докато телевизорите могат само да излъчват „глупави" изображения. На хората трябва да им е доскучало от телевизорите, откакто компютрите станаха способни на „излъчване" и чрез Интернет връзка.  Panasonic явно са предвидили това. Техните нови, притежаващи висока резолюция телевизори Viera с плазмени или LCD екрани, са на път да изместят позицията на компютрите. Те не изискват нищо друго, освен един LAN кабел за достъп до Интернет, който да свърже телевизора с мрежата вкъщи - или дори и това не е необходимо - връзката може да бъде и безкабелна чрез WLAN адаптор. Не може и да бъде по-лесно от това.

Защо телевизорите да не могат да имат всичко, което имат компютрите? Каква би могла да бъде разликата? Това най-добре е изразено в становището: компютърът е устройство, към което се навеждаме, в противоположност, когато гледаме телевизия се настаняваме удобно в креслото отсреща. Клавиатура не ни е необходима. Дизайнът на дистанционното за определени функции може да бъде дори по-удобен.
В случай, че ползвате Apple джаджи (IPhone, IPad, или IPod Touch) или смартфони с операционна система Андроид, те могат да се използват за удобен контрол на телевизора, управление на 3D настройки и достъп до SD карта. Разбира се, компютърът ще бъде до нас, за да посягаме към него, когато трябва да напишем есе например. Но когато искаме да се забавляваме и да комуникираме, големият екран на телевизора в хола, който може да се контролира интуитивно от дистанционното, изглежда по-добрият избор.
Телевизията ни направи зависими от предаванията: ние гледаме каквото искаме, във времето, което сме определили. Само трябва да се информираме за началото на програмата и да настройм дневния се ритъм към часа, който са оповестили редакторите.
Зрителите могат да се освободят от това „робство" само синхронизирайки видеото, но то изисква повече внимание, допълнително устройство и възможност за съхранение.
Облачната услуга Panasonic Viera Connect може да направи всичко това безполезно: всичко и по всяко време е достъпно, само с докосване на копчето. Богат избор от филми, спортни програми, достъпни чрез различни услуги за споделяне на видео съдържание като Dailymotion и Eurosport. Феновете на футбола могат да гледат мачове по всяко време като едновременно споделят техните преживявания с приятели чрез мултифункционалните телевизори Viera. Това означава, че „умните" Viera позволяват на зрителите да гледат телевизия и в същото време да пишат коментари във Facebook и Twitter. Те не се нуждаят от високотехнологични компютри, дори за да играят грандиозни компютърни игри: висока резолюция, Full-HD, широкоекранните телевизори Viera осигуряват отлична платформа за всякакви игри.
Видеотелефонията влезе в нова ера с представянето на новата Skype апликация, пригодена за телевизионна среда. Обажданията могат да имат отлично качество чрез специално проектираната Panasonic Skype Video Camera способна да предава HD образи с резолюция 720 pixel. Тя има четири постоянни микрофона, система за елиминация на ехото и аудио събиране на гласове, което дава възможност на цялото семейство, седейки на дивана в дневната да се включи в разговора. Като последствие от тази нова технология, вероятно съобщенията от гласовата поща ще изчезнат в близко бъдеще, заместени от видеосъобщения.
Не само Skype, но и всички други добре познати приложения за социални медии като Facebook или Twitter са включени във Viera Connect. Tелевизорът прави удобно също и пазаруването: транзакцията с кредитна карта може да бъде извършена на екрана посредством дистанционното - компютър не е необходим повече. Телевизорите Viera Connect съдържат широк спектър от забавления и полезни услуги и изборът им продължава да се разширява.
Въпреки икономическата криза пазарът на „умни" телевизори динамично расте. Според предвижданията през 2015 всеки втори телевизор ще бъде „умен". Който отхвърля тази тенденция остава назад.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.