• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Силистра даде две коли в пироманската война

Силистра даде две коли в пироманската война

 

/КРОСС/ Мода или не, тръгналите от София палежи на автомобили се пренесоха и в страната. Тази нощ столицата осъмна без новини за нови горящи возила. За сметка на това Силистра влезе в криминалната хроника. Подпалените коли са били две. Те са запалени около 1.30 ч. през нощта. Според информациите единият автомобил е изгорял напълно, а другият - частично 

 

Адвокатът на софийския подпалвач: Не знам дали той е виновен

София /КРОСС/ Аз познавам Юлиян от 10 години и не съм назначен за негов адвокат и приех да го защитавам безплатно, защото смятам, че всеки човек има право на зашита, каза Тони Райков, адвокат на подпалвача Юлиян Ковачки в пердаването "Тази сутрин" на БТВ.

Познавам го от времето, когато беше в дом за деца и юноши, но тогава беше съвсем дете, малко след това изгубихме връзка, уточни адвокатът му.

„Срещнахме се, когато беше обвинен за шофиране в нетрезво състояние, тогава го защитавах и присъдата му тогава беше пробация".

Според адвокатът лошото при него е, че е изпуснал годините на прехода, когато държавата абдикира от децата без родители.

Адвокат Райков знае, че е имало жена, която е ходила при него в дома за деца, която евентуално е можело да му стане приемен родител, но дали изобщо е имал такъв, той не знае.

Когато е отишъл за пръв път при него в 7-о районно Юлиян е бил изплашен. За палежите не са разговаряли, но и адвокатът не знае дали той е подпалвачът, защото работата на адвоката е да защитава клиента си.

Адвокат Райков не го е питал дали той е отговорен за подпалването на автомобилите, защото не е сигурен, че ще получи верният отговор.

 

 

Неделчо Стойчев: Подпалвачът излива гнева си, палейки коли

София /КРОСС/ Юлиян Ковачки си призна за палежите, не си спомняше за местата, на които го е извършвал, но много добре си спомняше автомобилите, каза в „Тази сутрин" по БТВ комисар Неделчо Стойчев, директор на института по психология на МВР.

Първият палеж, който прави е бил, за да направи просто нещо лошо на друг човек.

Според психологът Юлиян е един интелигентен младеж и ако е нямал трудно детство, е нямало да се стигне до тук.

Според психологът той пали коли, за да излее гнева си върху другите и ще създаде проблеми на цялата държава.

Той обясни още, че след като прави първия пожар, другите са под въздействие на алкохола.

Юлиян е бил изключително притеснен, когато е правил признанията, защото се е притеснявал, че застраховатлите ще го търсят, за да плати щетите.

Юлиян е правил палежите, защото в него е имало някаква празнота, която не може да бъде запълнена, не е намерил мястото в обществото, категоричен е комисарят.

 

 

Атанас Атанасов за палежите на коли: Има слабост на държавата

София /КРОСС/ Има слабост на държавата, тя не може да се справи с това. Така ген. Атанас Атанасов, политик, юрист, директор на Национална служба „Сигурност” в правителството на Иван Костов, коментира пред Нова телевизия палежите на коли в София. Средите, които палят колите, са различни, смята Атанасов. Това са среди от недоволни хора, обясни още Атанасов. По думите му палежите са на хора, недоволни от премиера Борисов, или от бизнес средите у нас. В България има голяма несправедливост и специално в средите на бизнеса има много възмутени хора, подчерта Атанасов и посочи, че въпросът тук е кои са недоволните от управлението на страната в момента.

Няма държава, която да не може да се справи с палежите. Спряха отвличанията, но започнаха взривовете и палежите, коментира Атанас Атанасов. МВР трябва да се справи с това, като те могат да бъдат подкрепени от други служби, но срокове не могат да се поставят, каза още той. 

По думите му става въпрос за организирана конспиративна съпротива срещу властта. Има среди, които смятат, че със законови средства не могат да бъдат постигнати или защитени определени права, каза още Атанас Атанасов. Според него в момента има психоза, има смут. „Където и да отида, ме питат кой пали колите”, добави Атанасов и поясни, че психозата води до ерозиране на общественото мнение към властта.

На въпрос дали наистина палежите на коли са неразкриваеми престъпления, Атанасов каза, че трудно става разкриването, защото огънят унищожава следите.

Според Атанасов днешното управление – Борисов и Цветанов разглеждат МВР през призмата на изборите, гледат на тях като избирателите. МВР им осигури 200-300 хиляди гласа. По думите му в момента в МВР има демотивация на служителите.

 

 

 

 

Палежи на коли и в Силистра

Силистра /КРОСС/ Тази нощ нови запалени коли, но този път не в София, а в Силистра. С това картата на пироманските прояви у нас вече се увеличи с още един град, съобщава бТВ. Подпалените коли в Силистра тази нощ са били две. Те са запалени около 1.30 ч. през нощта. Според информациите единият автомобил е изгорял напълно, а другият - частично.

 

 

Цветанов: Някои възприемат палежите като вид мода

София /КРОСС/ Някои възприемат палежите на автомобили като вид мода. Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, коментирайки поредния случай на подпалени автомобили, този път в град Силистра. По думите му обаче палежите в страната нямат общо със случаите в София.

В последващите палежи, в някои от тях, има и чисто криминален елемент, разбира се, че в някои от тях има и чисто случаен. Някои го възприемат и като вид мода. Има оперативна информация, по която колегите работят, има оперативно интересни лица, към които ние определено правим всичко възможно те да бъдат контролирани. Това е основният акцент в момента на Столична дирекция на вътрешните работи, подчерта МВР министърът.

 

Цветан Цветанов отправи призив към гражданите да подават сигнали в полицията, ако станат свидетели на опожарявания. Цветанов каза още, че в МВР се получават много сигнали, които в момента се обработват.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.