• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

В МО подписаха новия Колективен трудов договор

В МО подписаха новия Колективен трудов договор

София /КРОСС/ Синдикатите ще участват в процеса на изготвяне на класификаторите на длъжностите за цивилни служители в Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия. Това бе регламентирано с подписания днес нов Колективен трудов договор в Министерството на отбраната за периода 2012 - 2013 г. Под документа подписите си сложиха министърът на отбраната Аню Ангелов и председателите на Федерацията на независимите синдикати от отбраната „Българска армия" и на Националния синдикат „Отбрана" Георги Братованов и Тодор Воденов. 

С подписания днес документ се уреждат трудовите и осигурителните отношения и въпросите на жизненото равнище на цивилните служителите по трудово правоотношение - синдикални членове на ФНСО „БА" и НС „Отбрана". С него се постига по-добра защита на интересите на работещите в сферата на отбраната и сигурността. В документа са взети предвид измененията и допълненията на разпоредбите в действащото законодателство. Той е рамков за Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия, ще влезе в сила от 1 януари 2012г. и ще важи за срок от две години.

Това е поредният колективен трудов договор, който създава здрава основа за взаимодействие между синдикатите и Министерството на отбраната и ние го считаме за постижение в тази особено тежка ситуация на икономическа криза, отбеляза министърът на отбраната Аню Ангелов. Той благодари на синдикатите, които участват в Тристранния съвет за сътрудничество, за разбирането и конструктивния дух, за това че вникват в проблемите на Министерството на отбраната. Сега остава най-важното - всички страни, които подписахме този Колективен трудов договор, да се стремим да го спазваме, допълни Ангелов.

Председателите на двата синдиката в Българската армия - Георги Братованов и Тодор Воденов, от своя страна благодариха на политическия екип на Министерството на отбраната за съдействието при изготвянето на Колективния трудов договор за 2012 - 2013, с който достойно се отбелязват 20 години от началото на добрия социален диалог в Министерството на отбраната.

Днес бе подписано и Споразумение относно представителните и защитните функции на синдикатите с оглед интересите на цивилните служители по служебно правоотношение, работещи в Министерството на отбраната и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната, които прилагат Закона за администрацията и Закона за държавния служител, по въпросите на служебните и осигурителните отношения за периода 2012 г. - 2013 г. В него са договорени клаузи, с които се регламентират взаимоотношенията между Министерството на отбраната и синдикатите.

Подписаните документи в областта на социалното партньорство са пример за демократизиране и модернизиране на отношенията в националната ни отбранителна система.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.