• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Масови проверки на автобуси и таксита

Масови проверки на автобуси и таксита

София /КРОСС/ Започват масирани проверки на автобусите и автогарите в цялата страна. Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" засилва контрола заради очакваното многократно увеличение на пътниците по време на празниците.

От "Автомобилна администрация" ще следят за реда по автогарите, жп гарите и летища. Инспекторите ще проверяват дали се продават билети, дали се издават багажни разписки, има ли правостоящи пътници или нерегламентиран багаж. Ще се проверяват и такситата.

Въпреки че голямото предколедно пътуване все още не е започнало, някои от автобусите, които потегляха от хасковската автогара, бяха препълнени , а диспечерите - нелюбезни, съобщава бТВ.

Оказва се, че през зимата автобусът си остава е най- сигурният и евтин начин за предвижване, а пътуването един върху друг в маршрутка на кратки разстояния е законно.

За да не ни излезе по-евтиното пътуване солено, инспектори от държавната автомобилна инспекция започнаха масови проверки на техническото състояние на автобусите. Това обаче не притесни шофьорите. Оказа се, че за тях подобни инспекции са почти ежедневие.

Ако все пак нещо по време на пътуването с автобус ви притесни, може да сигнализирате на горещия телефон за нередности в транспорта, чийто номер е разлепен в почти всеки автобус.

Ако се усъмните, че по пътя си сте се натъкнали на нарушение, можете да се оплачете на инспекторите или да се обадите на горещия телефон в министерство на транспорта, който е 920 9400.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.