• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Оперната певица Людмила Чешмеджиева с пенсия за особени заслуги

Оперната певица Людмила Чешмеджиева с пенсия за особени заслуги

 

София /КРОСС/ Оперната певица и филмова звезда Людмила Чешмеджиева да получи пенсия за особени заслуги към държавата и нацията. Това предложение ще отправи правителството към Народното събрание.

Людмила Чешмеджиева е родена на 12 юни 1941 г. в с. Марино, Димитровградско. Приета е в Музикалната академия в София и завършва пеене при Христо Бръмбаров. На сцената пресъздава героини от световни оперетни шедьоври и мюзикъли, сред които Адела в „Прилепът”, Арсена в „Цигански барон”, Щаси и Цилика в „Царицата на чардаша”, Мария в „Случка в Уест Сайд”, Дороти в „Магьосникът от Оз”, госпожица Кост в „Кабаре”, Доли в „Хелоу, Доли!”.

Като студентка се снима и в първия си филм „А бяхме млади”. Продължава да се снима в киното във филми като „Крадецът на праскови”, „Асистентът” и „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”.

Людмила Чешмеджиева е отличена с престижни отличия, сред които наградата за женска роля за изпълнението й във филма „А бяхме млади” и „Златна лира” на Съюза на музикалните и танцовите дейци. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Подкрепям !Наистина чудесно предложение!

21.12.2011 15:20:39

Анонимен

крайно време е министерството на културата да поеме организацията по разпространяване творчеството на тези светила на българската култура ,чрез поредица от филми за животта и творчеството им и вписване на кратки биографични данни в учебниците на начелния и среден курс на образование в училищата.Добре е на всички живи културни дейци от миналия век да бъдат осигурени достойни старини ,чрез отпущане на достойни пенсии и лечение в санаториуми илечебни заведения

21.12.2011 12:50:12

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.