• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Разгадаха една от най-големите мистерии в историята на САЩ

Разгадаха една от най-големите мистерии в историята на САЩ

Вашингтон, САЩ /КРОСС/ Една от най-големите тайни в историята на САЩ, изчезването на известния лидер на профсъюзите Джими Хофа, отново излезе в центъра на световното внимание след наскоро обявената книга "The Weasel", от Адриан Хъмфрис, предаде портала "Точка".

Както твърди Мървин Елкинд, някогашният шофьор на Джими Хофа, за чийто живот се говори в книгата, лидерът на профсъюзите е убит от мафията и след това е зазидан в основите на компанията "General Motors" в Детройт.

"Убиха го неговите хора. Хофа изчезна преди 36 години, когато трябваше да има среща с двама членове от мафията - Антони Провензан и Тони Джак, с истинско име Антъни Джиакалоне", разказва Елкинд в книгата.

Той обяснил как през 1985 г. по време на конференцията на Международната асоциация на шофьорите на камиони, чийто президент е бил Хофа, Тони Джак му разкрива, че тялото на лидера на синдикатите е затрупано с пресен цимент. 

"Бях в групата, която се разхождаше из града. В един момент, когато видях централата на "General Motors", Тони кимна с глава и каза - момчета, кажете добро утро на Джими Хофа", призна Елкинд.

Около обяд на 30 юли 1975 г. Хофа влиза в превозно средство, което го отвежда на тайна среща. Анонимно телефонно позвъняване по-късно до полицията съобщава, че на една от улиците има паркиран автомобил, в който се возил Хофа. От него обаче няма и следа.

Хофа е обявен е за мъртъв през 1982 г., когато е трябвало да навърши 69 години.

/НИ/

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.