• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Сидеров: Капка и родата й ме използваха

Сидеров: Капка и родата й ме използваха

Волен Сидеров е български политик и журналист, лидер на партия „Атака" от 2005 година. Роден е през 1956 в Ямбол, все още е женен за общинския съветник от партия „Атака" Капка Сидерова. В момента предстои двамата да се разведат заради политически и лични различия. Сидеров е в лоши отношения и с бившия си съпартиец и кум Валери Симеонов.
Вярно ли е, че Сидеров е уредил записите на заповеди, за да обвърже депутатите от „Атака  и какво смята за отношенията със съпругата си - на тези въпроси, зададени от „България Днес", отговаря лидерът на националистите 

 


- Г-н Сидеров, в деня на клетвата на президента Росен Плевнелиев издържахте 45 минути с плакати в ръка. Трима от депутатите ви обаче не го направиха и това доведе до спекулации, че ще напуснат групата.


- Никога не съм задължавал в наши мероприятия хора от групата, които нямат желание да държат плакат, да го правят. Това е техен избор и практика в Европейския парламент. Там депутатите отстояват недоволство или протестират не само с плакати, а и с тропане по банките и скандирания. Чух коментари дали е било достойно и съм се излагал, а ние просто посочваме нещо, което се видя - че тези избори са фалшифицирани. Просто другите партии нямаха куража да го покажат.


- Говорите за измама, но именно вашият кум и бивш партиен съратник Валери Симеонов твърди, че вие с измама сте накарали депутатите си да подписват запис на заповед.


- Разбрах едва когато се вдигна шум покрай тази тема. Нямам общо с това! Всеки един от депутатите трябва да знае какво подписва и нито съм длъжен да го знам, нито някой е длъжен да ми го докладва. Това са персонални действия на всеки от тях. Но говорейки за измама, Валери Симеонов е човекът, който имаше подобни идеи, и, доколкото виждам, ги е реализирал. Той непрекъснато ме притискаше, че хората, които искат да стават депутати, трябвало да бъдат обвързани. И предлагаше именно да е със запис на заповед, понеже така си държал и своите служители в телевизия СКАТ. Това е човек, който няма доверие на никого, а кабинетът му в телевизията е без прозорци, като бункер. Симеонов стои там по цял ден и когато през 2007 г. отидох да го калесвам за кмет на Бургас, той ми вика: „Не ща, защото тук хората в Бургас не ме обичат и познават, а и стоя лошо на снимки черен съм и имам бузи." После видях на билборовете в града, че си е направил фотошоп на лицето, смалил си бузите и леко се избелил. Каза, че иначе приличал на циганин.

- Г-н Симеонов не отрича, че е имал идеята за запис на заповеди за депутатите, но те да са чисто фиктивни. Тогава кой зад гърба ви е направил схемата по този начин, далеч не толкова благотворителна?


- Сигурно Валери Симеонов я е направил.  Той имаше адвокат, запознат с въпроса как може да се направи такава схема.


- Той намеква, че Явор Нотев е зад нея.


- Не знам господин Нотев да се е занимавал с такова нещо, той все пак е наказателен адвокат и не се занимава с търговско-административно право. Валери Симеонов, който се изкарва един нематериален човек, още от 90-те години гони само материалния интерес. Та той прави акционерно дружество с един банкер Пеков, който държи банка „Пеков", бургаска е. Типично за онова време тя е източена, банкерът е в затвора, а Симеонов излиза сух, след като е взел кредит и фалира банката. Той е един кредитен милионер и с това тръгва и телевизията му. Докато отговаряше за „Атака" в областта, в Приморско издигна наш кмет, който се оказа човек на ДПС. На други места нарочно не издигна, защото играеше с настоящия. Заигра се дори с партия ДЕЛА в Несебър, чийто шеф му дал на безценица апартаменти в Слънчев бряг. На всичкото отгоре Симеон Дянков ми каза лично, че проверка на НАП е установила укриване на доходи в телевизия СКАТ.


- Изглеждат ли ви да са се замогнали тези, които ви напуснаха?


- Да, имам такива данни. Някои от тях бяха с някакви опелчета, сега са с по две-три коли, мерцедеси, фирми. Тези хора нищо не са внасяли, нямат изказвания, не си ходят по районите - този мушморок Камен Петков, също Кирил Гумнеров, Огнян Пейчев. Те по районите си не са и стъпвали! Нямат дейност, но в момента, в който предадат четата срещу пари, стават медийни герои, които обясняват как аз съм ги изгонил и съм лошият. За тях няма каузи и идеи, а чист материален интерес.


- Говори се, че миналата седмица сте били при премиера да го молите да не разпада групата.


- Не, не съм бил при него. А искаме среща от доста време с премиера Борисов, да му кажа да не краде парите на „Атака" и да не забива нож в гърба ни. Но наистина ще поискам едно виждане с него. Не са опрели до парите на „Атака", а хората за нея са гласували. Не са гласували за Кирчо Гумнеров, защото е хиперхаризматичен националист и е запалил цялата страна.


- Опасявате ли се, че идеята на независимите да реализират „Атака 2" ще се осъществи?


- „Атака 2" не може да има, защото няма как да има такова менте. Такива опити за националистически партии вече имаше. Но тези дубликати на „Атака", които разчитат на наши структури и Симеонов предлага по 500 лв. на наши активисти да ходят в неговото... БСфС ли беше?


- Национален фронт за спасение на България.


- На мен като БСфС ми звучи. Ела в БСфС, ще ти дам 500 лв. заплата! Ами намери си свои активисти, като си толкова велик. И накрая - тези усилия цепят националистическия вот. На кой това прави удоволствие? На Турция, на техните спецслужби, в услуга на ДПС. Ако тези дубликати се правят само за да си начеше някой отмъстителното мислене - я, аз сега ще му го начукам на Волен - значи е глупав.

- За дубликатите ясно, но как ще коментирате думите на Капка Сидерова, че ще води война с вас за „Атака"? И не дубликат, а тази сега.

 

- Няма да я коментирам госпожа Сидерова, тя няма отношение към партийното строителство и не би трябвало да има. „Атака" е мое създание! 

 

- Но всичките й роднини бяха на ръководни постове в партията, как така са попаднали там, след като сте едноличен създател? 

- Не мога да кажа всички роднини. Да, всъщност това може да се тълкува като моя слабост, компромис, че съм допуснал такова нещо. Това означава, че те са били част от нещо, което съм създал, получили са облага от това или най-малкото са се докоснали до нещо голямо. Би трябвало да имат чувство на уважение и благодарност, но това у нас е дефицитно чувство. В България за доброто се отплащат със злоба, явно ни е национална черта. Вместо да са бла-годарни, те ме нападат отборчелае, да си подам оставката и ако може, да се разтопя във въздуха.


- Чувствате ли се използван, предаден от тях?


- Използвали са ме безспорно! Но това е техен морален проблем, това е техен грях и тези хора трябва да се измъчват, защо така са направили. Хората обаче си търсят оправдание като серийните убийци, които, като изпитат вина, си търсят някакво оправдание. Към всички съм бил открит и нито един от тях няма нещо да не ме е помолил и да не съм помогнал. Сега ме обвиняват, че съм ги предал.
Какво съм ви предал бе, байовите?!


- Каква е истината за фактурите в касата, която ви взе Петър Хлебаров? Вие вечеряли ли сте някъде за 3000 лв?


- Не съм вечерял за 3000 лв. Ако има предвид сметките за празнуване на цялата група от 21 души, възможно е. Не съм виждал фактурите и бележките, така че неща, които не са ясни, не бих коментирал. Това сядане на вечеря пак беше за депутатите, тъй като не съм бил аз този, който е изпивал един литър хубава водка като Валентин Николов или е излоквал бутилка уиски като Огнян Пейчев.


- Споделете сега и за вашия личен живот. Ще подадете ли молба за развод, както госпожа Сидерова настоя?


- Не съм длъжен да го обяснявам този въпрос на никого освен на хората, които пряко ги засяга това. Да, допускал съм компромиси, но така ги и преодолявам. Човек се учи от грешките си.


- Трудно ли ви е?


- При всички случаи не е лесно, естествено. Много хора ме питат -как издържаш? Аз си знам как издържам, но когато нещо те движи, си длъжен да издържиш, няма как. Няма да се предам и да направя кефа на тези, които това и чакат.


- Кажете колко сте богат? Независимите твърдят, че новата ви приятелка ще ви напусне, когато, както те казват - госпожа Сидерова ви вземе всичките пари.


- Така си мислят те! Че животът е бакалия и всичко е танто за танто?! Какви пари, като субсидията ми я взеха, каква власт, като никога не сме управлявали? Ако не съм народен представител, ще си изкарвам заплатата по други начини, аз преди да дойда тук, имах по-високи доходи като журналист. Дори да съм извън парламента, никога не съм имал проблем да си изкарвам парите, за
да си покривам нуждите - да си купувам книги и да си наема нормално жилище. Откакто се помня, интересите ми са книги, публицистика, обществена дейност, политика. И пак ще се интересувам от това, дори извън парламента. Пак ще съм остър, неудобен и критичен. Ако ми отнемат трибуната тук, ще търся друга, не ми е идея фикс да съм във властта, финансовото ми състояние е като на редови депутат и живея под наем. Когато трябва, бачкам, когато трябва, два пъти повече. Разчитал съм в живота си на качества, талант, чар и труд. И малко вингчун!

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.