• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Боршош се обясни с писмо, щял да пристъпи закона, ако изпълнявал нареждания на Павлова

Боршош се обясни с писмо, щял да пристъпи закона, ако изпълнявал нареждания на Павлова

/КРОСС/ „Щях да пристъпя закона, ако бях изпълнил някои указания на Лиляна Павлова", твърди бившият изпълнителен директор на НДК Мирослав Боршош, който отказа да се яви на изслушване пред временната парламентарна комисия, която разглежда случая за неправомерно разходвани средства подготовката на Двореца за председателството на ЕС.

„Искам ясно да заявя - отричам обвиненията. С всички мои аргументи, включително тези, които не касаят пряко темата с изразходването на средствата за председателството, която е предмета на дейност на комисията, ще се запознаете в изложението по-долу, тъй като смятам, че изясняването на повдигнатите в комисията теми са от важен обществен интерес", допълва Боршош.

След като не присъства в Народното събрание, изявлението на Боршош идва от официално писмо от негово име до членовете на анкетната комисия, пред които отказа да се яви лично с аргумента, че не вярва в безпристрастността им. По-рано през деня Боршош е депозирал в деловодството на Народното събрание писмо до председателя на комисията, както и доклад, в който отговаря на обвиненията.

В изложението си до депутатите бившият директор на НДК припомня, че при предявяването на обвинението му от следствието не са му били предоставени никакви доказателства. Не е получил и доклада на ДАНС, чиято "проверка предизвика бивш служител на НДК, уличен по надлежния ред в престъпление по служба - превишаване на правата с цел набавяне на материална облага за себе си (чл. 282 НК)". В изложението си

Боршош не посочва името на въпросния служител, подал сигнала срещу него.

Боршош отрича категорично обвиненията срещу него.

"Злоупотреба с каквито и да е от средствата на НДК няма, още по-малко с тези за европредседателството. Няма и нецелесъобразно изхарчени пари, още по-малко, нецелево разходвани средства", гласи част от писмото, цитирано от „24 часа".

Той определя като спекулация и клевета "твърденията, че съм управлявал НДК без инвестиционни разчети и визия за неговото съществуване".

По повод обвинението на Лиляна Павлова, че системно не е изпълнявал нейните нареждания, бившият шеф на НДК заявява:

"Щях да престъпя закона, ако бях изпълнил някои указания на принципала на НДК в лицето на Министерство за българското председателство на Съвета на ЕС".

Боршош пише още: "Няма нарушения по процедурите на обществените поръчки. Налице е тенденциозен доклад на непрозрачно посочена от Лиляна Павлова частна одиторска агенция, която си позволява да определя като незаконосъобразни условията на документацията по възлагане на обществените поръчки, които са коментирани и съгласувани преди започване на процедурата с Агенция за обществени поръчки, Министерство на регионалното развитие и благоустройство и Заместник министър-председателя по Европредседателството, както и с КЗК след постановяване на решението за избор на изпълнител".

Боршош отрича също наличието на милиони загуби на дружеството - имало амортизационни отчисления върху част от активите на НДК, както и множество инвестиции.

„Злоупотреба със средствата на НДК няма. Няма нецелесъобразно изхарчени пари. Няма нецелево разходвани средства, завършва изложението си бившият директор. Към писмото си той е приложил и документи, с които доказва твърденията си за дейността на дружеството".

Временната комисия се запозна със съдържанието на писмото, но единодушно прие то да не бъде част от доклада на комисията,

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ами затова са сложили там Боршош, зещото е тарикатче като Шорош.

24.07.2017 23:10:17

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.