• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Синдикати и работодатели от индустрията искат стабилна и приемлива цена на тока

Синдикати и работодатели от индустрията искат стабилна и приемлива цена на тока

София /КРОСС/ Индустриалните федерации към КНСБ и КТ „Подкрепа" категорично подкрепят позициите на работодателските организации в сферата на индустрията и настояват за приемливи и твърди цени на тока за енергоинтензивната индустрия. Поводът за реакцията на синдикатите от индустриалния сектор са намеренията на енергийния регулатор - Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, от 1 юли 2014 г. да увеличи мрежовите цени на електроенергията, както и началните цени на провежданите търгове на електроенергия на свободния пазар.
„Когато Европа призовава към възраждане на индустрията, когато в нашата страна се разписват стратегии, да се предвиждат действия, които намаляват конкурентоспособността на българската индустрия, е безумие", заявяват синдикатите от индустрията.
Според тях е известно, че основните индустриални предприятия от тежката индустрия са енергоемки, но подчертават, че предприятията извършват огромни инвестиции за намаляване на енергийните разходи. Голяма част от тези разходи, обаче, са обективно обусловени от характера на производствените дейности. „В този смисъл всяко едно колебание на цената на тока за индустрията оказва изключително силно влияние върху индустриалните предприятия", коментират още федерациите към КНСБ и КТ „Подкрепа".
Синдикатите от индустрията изразяват своето недоумение, че в момент, в който правителството анонсира реиндустриализация, с действията си държавните органи превръщат българската индустрия в неконкурентна на индустриите в съседни държави. Индустриалните федерации към КНСБ и КТ „Подкрепа" предупреждават още, че са в готовност да предприемат съответните действия за защита на българската индустрия.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.