• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Заместник-министър Георги Тодоров: Иновациите са тясно свързани със защитата на интелектуалната собственост

Заместник-министър Георги Тодоров: Иновациите са тясно свързани със защитата на интелектуалната собственост

/КРОСС/ "Успехът на технологичните компании зависи от иновациите, а те са тясно свързани със защитата на интелектуалната собственост". Това заяви заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров в рамките на дискусия, посветена на Световния ден на интелектуалната собственост - 26 април.

„У нас има над 10 000 фирми, работещи в областта на информационните технологии и съобщенията. Те създават и реализират продукция за над 8 млд. лв. годишно", каза още заместник-министърът. Той добави, че през последните 5 години са регистрирани 13 патента и 102 полезни модела в сферата на информационните технологии. 55 са международните заявки на българи за патент на техни иновации на територията на други държави.

По думите на заместник-министър Георги Тодоров, преобладаващата част от продукцията на IT фирмите са програмни продукти, а те са трудно защитими.

„С използване на новите технологии, опитите и възможностите за нерегламентирано придобиване на интелектуална собственост се улесняват и увеличават. Това особено е видно в технологичния сектор, където защитата на информационната сигурност, е основен въпрос", заяви заместник-министър Тодоров.

Той добави, че Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията полага значителни усилия за повишаване на информационната сигурност и защитата на информационните масиви в държавната администрация и създаване на средства за защитена комуникация.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.