• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

NSA давало на Израел информация от интимен характер за палестинците

NSA давало на Израел информация от интимен характер за  палестинците

/КРОСС/ Американското разузнаване е снабдявало Израел с информация от интимен характер, касаеща палестинците. Това става ясно от публикуваната от журналиста от The New York Times Джеймс Бамфорд поредната порция информация, получена от бившия офицер от разузнаването на САЩ Едуард Сноудън, съобщава „Франс прес". Според данните, Агенцията за национална сигурност на САЩ е подслушвала разговорите на американците от арабски произход с роднини и приятели в Израел и Палестина. Информация от тези разговори непрекъснато се е предавала на секретно подразделение на радиоелектронното разузнаване на Израел 8200.
Сноудън твърди, че това е едно от най-големите нарушения, с които се е срещал.
За съществуването на меморандум за разбирателство между разузнавателните служби на САЩ и Израел стана известно през есента на 2013 година. Информация за този документ бе публикувана от вестник The Guardian.
"Става въпрос за необработени записи на телефонни разговори, съобщения по факса, гласови съобщения, метаданни и информация от цифрови мрежи", се казва в документа.
Миналата седмица ветераните от подразделение 8200 в писмо до израелския министър-председател Бенямин Нетаняху обвиниха израелските разузнавателни служби в използване на информация, получена от САЩ при политическото преследване на палестинците.
Събраните от разузнаването данни включват информация от сексуално естество, свързана със семейни изневери; финансови и медицински проблеми, както и друга защитена информация, която може да принуди палестинците да си сътрудничат с тайната полиция.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.