• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Запечатаха администрацията на завода в Горни Лом

Запечатаха администрацията на завода в Горни Лом

/КРОСС/Административната сграда на завода в Горни Лом е запечатана и поставена под охрана, съобщиха преди минути от прокуратурата. Претърсен е офисът на фирмата-собственик в София и предстои изземване на цялата документация. Разпитват се и свидетели, съобщи БНТ. 

По-рано главният прокурор заяви, че лично ще координира работата по разследването.

След като инженерите потвърдят, че е безопасно, ще започне оглед на местопроизшествието. На място е изпратен втори екип от следователи от Националното следствие. Екип на БЧК-Видин също е на мястото на взрива. Директорът на регионалния клон на организацията Цветелина Петрова каза, че с местните жители работят психолози. Според психолога Катя Райчева, липсата на информация и конкретни данни за техните близки, които са били на работа по време на взрива, допълнително усложнява ситуацията. Трябва да получим обективна информация и на базата на тази информация БЧК ще вземе решение за помощта, която трябва да се направи. Имаме готовността и сме готови отново да протегнем ръка на тези хора, каза и председателят на Българския червен кръст Христо Григоров, цитиран от БНР. 

По неофициална информация 15 души са били в завода по време на взрива.

Няма пострадали деца и ученици след експлозията, показва проверка на Регионалния инспекторат по образованието - Видин, назначена от Министерството на образованието. По информация на Людмила Борисова - директор на основно училище "Христо Ботев" в селото, не са констатирани нарушения по училищната сграда. Сред работниците, които продължават да са в неизвестниост от вчера следобяд, няма родители на ученици.

Днес в училището са започнали учебни занятия. При необходимост има готовност от страна на министерството за съдействие и изпращане на психолог, който да намали тревожността у децата.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.