• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Акценти в пресата

Акценти в пресата

/КРОСС/ Катастрофи през час по аутобана до морето, информира "Стандарт". На магистрала "Тракия" и вчера не мина без инциденти, които затрудниха движението. Серия катастрофи причиниха километрични колони в посока Бургас и по пътя за Созопол. При един от сблъсъците лодка излетяла от ремаркето в платното за насрещно движение, ударила автомобил и препречила трафика. Образувалите се тапи и в двете посоки довели до нови произшествия.

"Учени вадят замръзнал метан под Черно море наесен", съобщава "Труд". Това ще направи българо-германска експедиция, за да провери резултатите от провеждани досега геофизични изследвания. Предварителните оценки са за много големи запаси, е заявил океанологът, доц. д-р Атанас Василев. В световен план, Европа, Китай, Япония и САЩ са в надпревара кой пръв ще започне индустриален добив на газ от метановите хидрати в океана.

"24 часа" пише за станалия скандално известен депутат от ГЕРБ Живко Мартинов. Депутатът със суджука е много богат човек, крупен арендатор, както и реститут на имоти, притежава хотели по северното Черноморие. Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов е в Добрич, където спешно търси нови хора за местната структура на партията, след като Мартинов и неговите съпартийци от Добрич трябваше да напуснат управляващата партия.

"24 часа" информира за още един скандал - началникът на охраната на АЕЦ Козлодуй беше уволнен по разпореждане на премиера Бойко Борисов. Уволнението е заради заплахите му към полицай в края на февруари. В социалните мрежи беше разпространен видеозапис, в който бившият вече шеф на охраната Пешко Караджов обижда пътния полицай, написал акт за нарушение на негов приятел.

"Търсят пари за издръжка на трето дете", пише "Стандарт". Вестникът цитира телевизионно интервю на министъра на труда и социалните грижи Бисер Петков. Той заявява, че трябва да се изградят мерки за забавяне на негативните демографски тенденции. Затова, на предстоящото заседание на Националния съвет по демографска политика ще започне обсъждането на предложението на вицепремиера Валери Симеонов третото дете в семейството да се издържа изцяло от държавата.

20 процента ръст на германците по летните ни курорти, информира "Телеграф". Чужденците оставят по 700 лева на морето. Приходите от туристите са нараснали с 15 на сто. Данните са на Националната статистика, съобщени от министъра на туризма Николина Ангелкова.

"Ако не гледаме на живота с хумор, сме обречени", заявява в интервю за "Труд" Велизар Соколов-Заки от популярния дует "Авеню". Той е убеден, че всяко зло е за добро и че след всяко изпитание се случват много хубави неща.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.