• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 3°C

Нови методи за лечение на инсулт е фокусът на Конгреса на невролозите

Нови методи за лечение на инсулт е фокусът на Конгреса на невролозите

/КРОСС/В София от днес до 4 октомври ще се проведе конгрес на невролозите. Зад идеята стои председателят на Българската асоциация по невросонология и мозъчна хемодинамика, началник на Клиниката по функционална диагностика на нервната система във Военномедицинска академия и академик към Българската академия на науките и изкуствата, както и на Сръбската кралска академия акад. Екатерина Титянова.

Нови методи за лечение на инсулт ще бъдат дискутирани по време на конгреса. Акад. Титянова разказа, че днес се открива Първият национален конгрес по невросонология, който е организиран в чест на 10-годишнината на тяхното сдружение. За този период те са успели да изградят школа от млади и надеждни специалисти из цялата страна, които да са европейски сертифицирани и да въвеждат всички новости в европейската и световна стратегия при диагностиката с ултразвук на мозъчните инсулти. Специален гост ще бъде изобретателят на транскраниалната доплерова сонография проф. Рюн Аслид, който ще открие конгреса тази вечер. Фокус на дискусията ще е както ранната диагностика на мозъчните инсулти, така и критериите за прилагане на най-новите методи за лечението на тези инсулти. Те са в три основни направления - прилагането на венозна тромболиза, чрез която се разгражда тромбът, който запушва мозъчните артерии, критериите за прилагане на едноваскуларно лечение, прилагане на стенд или механична екстракция на тромба, както и критериите за оперативно премахване на запушената част в артериалния съд. Планувано е да бъдат направени и три практически сесии, които са насочени към изграждане на първия Национален регистър за мозъчни инсулти по образец на Световния регистър, както и интердисциплинарното участие на различни специалисти при решението на проблеми, свързани с по-сложни причини за възникване на мозъчния инсулт.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.