• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Луис Аяла: Корнелия Нинова бе избрана единодушно за вицепрезидент на Социнтерна (видео)

Луис Аяла: Корнелия Нинова бе избрана единодушно за вицепрезидент на Социнтерна (видео)

/КРОСС/Председателят на Българската социалистическа партия Корнелия Нинова е избрана единодушно за вицепрезидент на Социалистическия интернационал. Това казва в речта си генералният секретар на организацията Луис Аяла.

В гласуването участваха делегати от над 150 леви партии от цял свят.

XXV Конгрес на Социалистическия интернационал, който се проведе Картахена, Колумбия, бе открит от колумбийския президент и носител на Нобелова награда за мир за 2016 година Хуан Мануел Сантос.

Ето и част от речта на Луис Аяла:

„Намираме се на ХХV Конгрес на Социалистическия интернационал в Картагена и сме радостни, че Корнелия Нинова, лидер на социалистите в България, беше избрана за един от вицепрезидентите на Социалистическия интернационал.

Тя беше избрана единодушно, с почести, и всички се радваме, че в нашето глобално семейство, от над 150 политически партии, много от които са на власт, Корнелия ще бъде част от ръководството на Интернационала. Гордеем се и сме щастливи, че имаме силен глас от България, който ще се занимава с въпроси от световно значение, сред които теми за това как да бъдат разрешавани конфликти, как демокрацията да бъде придвижена на дневен ред по различни части на планетата, как да бъдат защитени правата и свободите на хората, и който ще работи за повече равенство и повече солидарност.

Темите за мир, солидарност и равенство са засегнати и в кампанията на Корнелия Нинова за предстоящите избори на 26 март. Ние сме сигурни, че тя ще успее да победи убедително и че БСП ще бъде на върха. Вярване, че тя ще успее да наложи тези политики, приети от нашето глобално семейство и всички социалистически и социалдемократически партии по света. Желаем й успех!"

Тазгодишният конгрес на социалистите бе посветен на световните конфликти и начините за преодоляването и предотвратяването им. За нов мандат бяха преизбрани досегашните президент и генерален секретар на организацията - Георгиос Папандреу и Луис Аяла.

Социалистическият интернационал е световна организация, основана през 1951 г. и обединяваща социалистически, социалдемократически и работнически партии. Организацията има специален статут към ООН, като сферите й на компетентност включват борбата с бедността, развитието на демокрацията, защита на човешките права.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Големо важно тогава ! Щом толкова я харесваш ,ще тия подарим за рождения ден !

07.03.2017 15:49:32

ruth

За един, двама, трима слабоумни анонимници може и да не е важно, но за България е важно! А вие като бълващи зелена жлъч съмишленици може да се хванете под ръка и да вървите право на майната си!

07.03.2017 12:58:38

Анонимен

Що не си я вземат в Колумбия .Ще им пасне на дрогираните индианци

07.03.2017 10:56:10

Анонимен

Много важно ! То пък един интернационал, то пък едни социалисти - професионални измамници и блъфьори - измътени от руски запъртъци!

07.03.2017 09:54:25

Анонимен

Масони от всички страни, съединявайте се!

07.03.2017 09:50:38

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.