• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Международен ден за безопасен интернет

Международен ден за безопасен интернет

/КРОСС/ Днес за 13-а поредна година се отбелязва Международният ден за безопасен Интернет. Идеята е всяка година, на втория вторник на втория месец, да се привлича отново вниманието към по-безопасното и отговорно ползване на Интернет и мобилни устройства от децата и младите хора.

Международният ден за безопасен Интернет се провежда от 2004 г. по инициатива на Европейската комисия и вече излиза извън границите на Стария континент, като денят през 2015 г. беше отбелязан от 110 държави по целия свят.

Евростат: Намалява броят на заразените компютри в България

Броят на българите, чиито електронни устройства са били заразени с вирус, в последните пет години е намалял с 30 на сто. Това показват последни данни на Евростат, представени от Европейската комисия, по повод международния Ден за безопасен Интернет.

Статистиката сочи, че все още един от трима българи съобщава за заразено устройство, докато средно в ЕС от такъв проблем се оплаква един от четирима граждани. През 2010 г. у нас броят на потребителите на Интернет, чиито устройства са били заразени, е бил 58 процента, а през миналата година е достигнал 28 на сто.

Общо 19 на сто от българските потребители са се въздържали от покупка онлайн, а 19 на сто не са банкирали, от опасения, че могат да понесат щети. Тези данни са изцяло съотносими със средните за ЕС. Осем процента от българите и 13 на сто от останалите граждани в ЕС се въздържат да ползват Интернет извън дома си (от обществени безжични мрежи).

България и Словакия са държавите в ЕС, в които за пет години делът на пострадалите от вируси в Интернет е намалял най-чувствително, отбелязва Евростат.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.