• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Стартира Експертният обществен съвет по интернет управление към министър Московски

Стартира Експертният обществен съвет по интернет управление към министър Московски

/КРОСС/Обществен експертен съвет по въпросите на интернет управлението беше създаден към министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. Председател е заместник-министър Валери Борисов, а сред 30-те участници в експертната структура са представители на министерства, регулаторни органи, научни и браншови организации, граждански и интернет сдружения.

Една от първите задачи на Съвета е да приеме изготвените от Работната група проекти на „Принципи и изисквания за регистрация на имена в интернет областта .бг (IDN ccTLD .бг)" и „Методика за оценка на предложенията на кандидатите за Регистър на домейн от високо ниво на кирилица „.бг". Двата документа вече са качени на интернет страницата „Електронна демокрация", която е част от правителствения портал за достъп до електронни услуги.

Двата документа бяха представени на първото работно заседание на Обществения експертен съвет, което бе проведено в края на април. След обсъждането им, в края на май предстои тяхното одобрение. Това ще позволи на следващия етап да бъде извършен подбор на кандидатите за избор на администратор на регистър.

Националният домейн на кирилица „бг" получи одобрение от международната Интернет организация за имена и адреси ICANN през октомври 2014 година. За да може националният адрес да се използва, е необходимо да има организация - регистър на имената в „.бг".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.