• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Преглед на печата

Преглед на печата

/КРОСС/ "Крадци точат ток като за цял град", е водещото заглавие на"Монитор". За повече от три години, кражбите на ток се оценяват за почти 30 милиона лева,сочат данни на електроразпределителните предприятия. Най-много са нелегалните ползватели на ток в Западна България, уточнява публикацията.

"Съдебен изпълнител продава имота и сградите на печатницата на Пеевски", информира "Капитал дейли". Обявата за продажбата е от понеделник, стойността е над два милиона, близо 15 пъти по-малко от цената, за която са били ипотекирани в КТБ. Според вестника продажбата няма да има смисъл, ако синдиците не предложат и машините.

"ГЕРБ не отрича за Кристалина Георгиева", пише "Труд" по повод очакванията управляващата партия да посочи кандидата си за държавен глава.

Любен Дилов, представен като идеолог на "Гергьовден", казва за "24 часа", че генерал Радев най-много се доближава до представата за президент на съмишлениците му.

"Земя" публикува отчет за първите сто дни на поста председател на БСП на Корнелия Нинова. В отчета тя отхвърля нападките, че няма да се съобрази с искането на местните структури за обединяване на левите партии зад общ кандидат за президент.

"ВУЗ-овете масово са със свободни места и след третото класиране", информира вестник "Сега". Висшите училища възнамеряват да приемат студенти и след началото на академичната година.

"Телеграф" съобщава, че изчезналата черноморска скумрия се завръща, рибари са се натъкнали на цели пасажи.

"Малък Багдад на пъпа на София", това е водещото заглавие на "Стандарт". Районът между джамията Баня Баши, Женския пазар и Лъвов мост в столицата е превзет от бежанци от Ирак, много от тях са без документи, пише вестникът.

"На стария континент има упадък на духовните ценности, отказ от културна идентичност и от християнска цивилизация", коментира в "Дума" Николай Шопов, някогашен активен политик от лявото пространство.

"Европейската комисия още не е одобрила нашия данък "уикенд", съобщава "Сега". Няма яснота дали това ще стане преди 16 септември, когато най-късно трябва да бъде внесен в парламента пакетът от данъчни закони  за 2017 г. Така може да се окаже, че облагането на личното ползване с ДДС продължава да тъне в неясноти, заключава изданието.

В интервю за „Труд" финансистът Бисер Манолов съветва да се инвестира в злато, сега е моментът. Той прогнозира, че петролът ще поевтинява оттук нататък, а доларът няма да поскъпне повече от лев и 80 до края на годината.

Министърът на туризма Николина Ангелкова отчита в телевизионно интервю, цитирано от "Стандарт", най-добрият летен сезон за последните 26 години. Ръстът за първата половина на годината е 15 на сто. Според нея, успели сме да върнем руските туристи, а германските са се увеличили.

"24 часа" пише на първа страница: "Полякините се върнаха по морето". Вестникът също цитира телевизионното интервю на министър Ангелкова, в което тя подчертава ръст на туристи от бившите соцстрани, сега у нас са дошли децата на соцтуристите.

В интервю за "Монитор" директорът на Института за анализи и оценки в туризма - Румен Драганов, прогнозира, че успешният летен сезон ще се повтори и през следващите няколко години. Според него през предстоящите два пакета от 4 почивни дни през септември, сто хиляди българи ще посетят Гърция, а близо 400 хиляди ще пътуват из страната.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.