• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Паулу Коелю иска да откупи правата за филма "Убийствено интервю"

Паулу Коелю иска да откупи правата за филма "Убийствено интервю"

/КРОСС/Бразилският писател Паулу Коелю е предложил 100 000 долара, за да закупи правата за филма "Убийствено интервю", който иска да пусне безплатно на своя блог, съобщи "Франс прес", като цитира съобщение на автора в "Туитър".

Компанията "Сони пикчърс" обяви, че отменя премиерата на комедията си по кината в САЩ заради терористичните заплахи. Филмът, посветен на коварен план на ЦРУ за покушение над лидера на КНДР Ким Чен-ун, трябваше да се завърти по екраните следващата седмица.

Това създава ужасен прецедент. Заплаха, която дава резултати. Това е все едно терористите да спечелят, а с терористи не се преговаря, заяви авторът на "Алхимикът" в интервю, публикувано на сайта на бразилския вестник "Глобо".

„Повечето от нашите партньори се отказаха от прожектирането на филма, поради тази причина ние отменихме премиерата на лентата, предвиден за 25 декември. Ние разбираме и уважаваме решението им и напълно споделяме тяхната заинтересованост за осигуряването на безопасността на сътрудниците на кинотеатрите и на нашите зрители", заяви говорител на „Сони пикчърс".

Най-големите вериги киносалони в САЩ, като „Ригъл синемас", „Синемарк", „Ей Ем Си" и др. се отказаха да сложат в афиша си скандалния филм.

Преди няколко дни хакери, които поеха отговорността за проникването в електронната кореспонденция на „Сони пикчърс", отправиха до филмовата компания писмо, с което предупредиха за възможни терористични нападения по време на прожекциите на „Убийствено интервю". Списание „Варайъти" публикува откъс от посланието на киберпрестъпниците. Те заплашват зрителите, че ги очаква „тежка съдба".

„Съветваме всички да стоят по-далеч от киносалоните, в които ще бъде показван филмът", предупредиха хакерите.

Комедията „Уийствено интервю" разказва за двама американски журналисти (в ролите Джеймс Франко и Сет Роугън), които пристигат в Пхенян за интервю с Ким Чен-ун. Но преди заминаването им те са вербувани от ЦРУ, което им определя ключова роля в готвещото се покушение срещу севернокорейския лидер.

Актьорите Бен Стилър, Стив Карел, Роб Лоу, водещият Джими Кимел и режисьорът Джъд Апатоу, които са приятели на Роугън и Франко, разкритикуваха решението на „Сони пикчърс" за изтеглянето на филма.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.