• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

7 германски компании проучват възможностите за инвестиции в българския жп сектор

7 германски компании проучват възможностите за инвестиции в българския жп сектор

/КРОСС/ Делегация, включваща представители на 7 германски компании от железопътния сектор е на посещение в страната ни за проучване на възможностите за инвестиции и реализиране на съвместни проекти. Те се срещнаха днес със заместник-министъра на икономиката Александър Манолев. Делегацията е ръководена от Аксел Шупе, управител на Съюза на германската жп-индустрия - организация на федерално ниво, която обединява над 190 компании покриващи цялата верига по отношение на жп техниката.

Зам.-министър Манолев представи насърчителните мерки за привличане на инвестиции и приоритетите на Министерството на икономиката. „Страната ни се утвърждава като предпочитана дестинация за инвестиции заради политическата стабилност, добрите макроикономически показатели и ниските оперативни разходи", коментира той. По думите му през последните години се осъществят и мащабни проекти за подобряване на жп инфраструктурата, финансирани от европейските фондове, които привличат и много чуждестранни компании, които кандидатстват за тяхното изпълнение.

„България има много добри традиции в жп сектора, в това число и със специализирани училища, които подготвят квалифицирани кадри", подчерта Александър Манолев. Той коментира, че се надява, че ще бъдат установени ползотворни връзки с български компании като акцентира, че те имат сериозен потенциал. Даден бе пример с подписания договор за продажба и ремонт на 40 товарни вагона, който бе сключен между завод „Септември" и полската Група „ЗУЕ".

По време на срещата Българска агенция за инвестиции и Национална компания „Индустриални зони" направиха презентации за възможностите за инвестиции и мерките по Закона за насърчаване на инвестициите, от които биха могли да се възползват.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.