• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Служебният кабинет отказва да разкрие какво оръжие пращаме в Северен Ирак

Служебният кабинет отказва да разкрие какво оръжие пращаме в Северен Ирак

/КРОСС/ Служебното правителство отказва да разкрие какво оръжие ще изпрати в помощ на кюрдите в Северен Ирак, съобщава БНР.

Решението за военните доставки беше обявено след призива, през август, на външните министри от Европейския съюз правителствата да помогнат във войната срещу групировката "Ислямска държава". От 2 седмици обаче, списъкът с българската оръжейна помощ е засекретен.

България, чрез Министерството на отбраната, предоставя безвъзмездно на правителстеото на Ирак военна помощ. Това е узаконено чрез постановление на служебния кабинет "Близнашки" от 18 септември. В различни интервюта на министри стана ясно, че пращаме леко стрелково ръжие и боеприпаси.

До моемнта Министеркият съвет и Мнистрьството на отбраната обаче отказват да оповестят точните количества и модел на въоръжението. Официално няма обяснение, но неофициално мотивите са, че въпросното приложение със списъка на оръжията е класифицирано като държавна тайна.

Така българският данъкоплатец не може да узнае нито какво точно изпращаме на Ирак, нито колко ще ни струва, нито цената, която ще плати бюджетът за неговото транспортиране. За сравнение правителството на Германия публиува в интернет със снимки пълното описание на военната помощ на стойност 70 милиона евро, която Берлин изпраща за Северен Ирак.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

strategi94

Кой знае още какво крият, ама скоро ще дават обяснения, защото няма да се изпълни мисията им за ГЕРБ

30.09.2014 10:16:32

wolkman90

тия са направо за затвора

30.09.2014 10:12:32

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.