• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Washington Times: Руските ракети за Иран болезнено засегнаха САЩ

Washington Times: Руските ракети за Иран болезнено засегнаха САЩ

/КРОСС/ Доставянето от Русия на ракетни системи С-300 за Иран ще се превърне в голяма политическа победа, а грешките на американското ръководство във външната политика ще доведе до формирането на оста Москва - Техеран - Пекин, всеки от които не може да понася САЩ. Това пише американският анализатор Тод Ууд във The Washington Times, цитиран от RT.

Според автора, „свалянето от Русия на ембаргото за доставка на ракетни системи С-300 всъщност е голям проблем" за Запада, тъй като „ако Иран притежава такива твърде сложни оръжия, напълно ще се промени конфигурацията на силите в Близкия Изток".

„Ако Русия в сегашния момент не може да произведе голямо количество експортни стоки, то тя прави добри оръжия. Разширяването на пазара за пласиране на оръжията, особено на Иран, това е голяма победа за Москва" - пише авторът на публикацията, и продължава: „Русия прави всичко възможно, за да тикне пръчката в очите на САЩ, а С-300 е голяма пръчка."

От гледната точка на Ууд, Путин усеща „слабостта на администрацията на Обама" и нейното „враждебно отношение към Израел", затова разбира, че вниманието на САЩ ще бъде отвлечено в друга посока, докато „Русия прави Иран почти неуязвими за въздушните атаки на Израел".

Авторът обръща внимание на факта, че Русия като цяло интензифицира своите международни отношения на Изток, което като краен резултат може да доведе до намаляване на зависимостта на икономиките на Азиатско-Тихоокеанския регион от зависимостта на долара./БЛИЦ

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Посяга се на правото на някои дължави демократично да си бомбардират когото искат. Това е скандално.

16.04.2015 14:57:27

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.