• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Преглед на печата

Преглед на печата

в. Репортер
Експерти по Национална сигурност: Терористи влизат в България с бежанците
Терористични организации имат интерес към изграждане на бази и логистично покритие в България, предупреждават експерти по национална сигурност. Рисковете от това се увеличават с нарастването на бежанския поток от Афганистан и Ирак.
Няма и никога не е имало гаранции, че с имигрантския поток към страната ни не влизат и терористи, признават от Държавната агенция по бежанците.

 

в. 24 часа
Шефът на БНБ: Изберете нов и се оттеглям
Управителят на БНБ Иван Искров заяви в писмо вчера, че е готов да подаде веднага оставка, ако парламентарните сили се разберат кой да бъде неговият наследник.
Писмото е адресирано до председателя на Народното събрание Михаил Миков. Като основен мотив за решението си гуверньорът на БНБ посочва „несъгласието БНБ и нейният управител да бъдат използвани за предизборни политически цели чрез системни и неприемливи обвинения".

 

в. Преса

Шеф на КТБ наредил писмено: Крийте следите от квесторите
„Целта е в никакьв случай кредитните досиета да не бъдат намерени от квесторите." Това наредил с бележка на свои служители членът на управителния съвет на Корпоративна търговска банка (КТБ) Георги Христов. Това стана ясно вчера в Софийския апелативен съд, който гледа мерките за неотклонение на замесените в аферата. Става въпрос за лист А4 с ръчно написани от него инструкции, заяви в пледоарията си пред магистратите прокурор Иван Гешев.

 

в. Новинар
Мъж преби контрольор и му сви парите
Истински екшън се разигра в градски автобус в Благоевград, съобщи s t r u ma . b g . Бесен благоевградчанин разби предното стъкло на рейса с главата на контрольора, взе му парите, тегли тупаник и на шофьора, след което избяга. Баталната сцена се разиграла в понеделник следобед. Местните полицаи и спешни лекари бяха вдигнати на крак заради инцидента.
Около 15.30 часа на спирка над жп гарата на бул. "Св. св. Кирил и Методий" в областния център бил получен сигнал за люта препирня.

 

в. Монитор
Великобритания и Холандия най-желани от БГ абитуриентите
Над 12 000 младежи стягат куфарите за чужбина през тази година. Толкова млади българи са поискали легализация на дипломите си за средно и висше образование до момента. Това съобщиха за „Монитор" от образователното министерство. До края на годината броят им дори може да се увеличи защото експертите продължават и в момента да превеждат документи.

 

в. Дума
Управителят на БНБ Иван Искров е готов да подаде оставка веднага. Това става ясно от негово писмо до председателя на парламента, което бе изпратено и до медиите вчера.
Условието му за това обаче, е председателите на парламентарните групи да постигнат консенсус за избор на нов управител на БНБ преди разпускането на 42 Народно събрание.
В мотивите за готовността да подаде оставка Искров посочва несъгласието си БНБ и нейният управител да бъдат използвани за предизборни политически цели "чрез системни и неприемливи обвинения".


в. Капитал Дейли
Въпреки официалното замразяване на "Южен поток" поредното движение за осъществяването на проекта беше направено във вторник. На заседание на борда на директорите на Българския енергиен холдинг трябваше да бъдат одобрени два ключови документа, с които се отваря пътят "Газпром" да отпусне заем от 620 млн. евро за строежа на газопровода в България. С тези средства БЕХ трябваше да финансира своето 15-процентно дялово участие в проекта, който вече поскъпна до 3.8 млрд. евро. Заседанието обаче е завършило без вземане на решение. Няма гаранции, че в близките дни държавният холдинг няма да се задейства и да направи проекта необратим.


в. Сега
Министерствата масово възлагат и щедро плащат на анонимни консултанти за дейности, които би следвало да са част от работата на администрацията. В някои от случаите са сключвани граждански договори със завидно възнаграждение за "устни консултации". Министерствата продължават да изплащат и крупни бонуси за добри резултати в сектори, в които има драматични проблеми.

 

 

Телеграф
„Автомати за търговия със „златни" монети бяха поставени в храм-паметника „Свети Александър Невски". Устройствата са в преддверието на катедралата, където е мястото за продаване на свещи и сувенири. Срещу 4 лева те пускат монета за спомен на посетителите."

Земя
„Парламентарният лидер на БСП Мерджанов прогнозира, че Орешарски си тръгва след заседанието на правителството"


Труд
„Гуверньорът иска политиците да се разберат за негов наследник
Управителят на БНБ Иван Искров е готов да подаде оставка веднага, стига политическите сили да се споразумеят за нов шеф на централната банка, който да бъде избран от парламента до 6 август."

 

Стандарт
„Иван Искров вече е с оставка в джоба. Готов съм да я подам веднага, ако 42-ото Народно събрание постигне консенсус за избор на нов управител на БНБ, заяви гуверньорът в писмо до парламентарния шеф Михаил Миков. Така той отговори на критиките към него."

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.