• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Корман Исмаилов: Заместник-министърът на отбраната Орхан Исмаилов е на път да подаде оставка

Корман Исмаилов: Заместник-министърът на отбраната Орхан Исмаилов е на път да подаде оставка

/КРОСС/ Заместник-министърът на отбраната Орхан Исмаилов е на път да подаде оставка, каза пред БНР лидерът на партия "Свобода и достойнство", излъчила заместник-военния министър, Корман Исмаилов. Реформаторският блок заседава снощи заради напрежението между министър Николай Ненчев и заместника му, възникнало поради предложени промени в устройството на ведомството.

Все повече се засилват съмненията, след като няма ясна аргументация и мотивация на подобни действия. Всъщност това и е отношението и сред колегите народни представители, и от ГЕРБ, и АБВ реагираха. В момента имаме проблем. Към момента неговата позиция е да се разграничи, защото в момента вижда сериозни проблемни рискове за бъдещата работа на тази структура. Ако нещата се пазят, неговата позиция е да не поема отговорности и да се разграничи, коментира депутатът. 

Като коалиционни партньори ние обсъждаме проблема на ниво Реформаторски блок, защото това смятаме, че има проблем както за министър Ненчев, така и а коалицията, допълни той. 

Ако беше послание към избирателите в страната, тогава буквите трябваше да значат нещо на български. Търси се ефект, който е тактически, който да привлече внимание - това е партията приятелка на Турция, а другата партия не е приятелка на Турция.

Така Корман Исмаилов - лидер на Народната партия "Свобода и достойнство", коментира името на новата партия на бившия лидер на ДПС Лютви Местан - Демократи за отговорност, свобода и толерантност (ДОСТ). Според Исмаилов ДОСТ е послание към бъдещите избиратели на Местан в Турция, а не толкова към избирателите в България. 

Политическата игра, която се случи и предизвика целия този процес, повече засяга Местан, отколкото Доган. Тя провокира тези напрежения и самите те в момента се опитват да укрепят позиции и да удължат бъдещето си. Според мен и двете организации са в много дълбока криза и нямат трайно бъдеще. Така и новата партия, не мисля, че може да бъде адекватна с оглед профила на господин Местан, коментира Корман Исмаилов. 

Ние никога не сме планирали да правим ДПС №2, докато тук прикрито личат подобни цели, допълни той. 

Възможно ли е сближаване на "Свобода и достойнство" с ДОСТ?

Отговорът на Корман Исмаилов бе категоричен: Ние имаме много ясно принципно разграничение от всички бивши сътрудници на Държавна сигурност, затова няма как засега да бъдем заедно с Местан.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ауу, колко жалко, сега без тоя резак, управлението в БГ-то съвсем ще закъса.

10.02.2016 13:05:01

българин

Трябва незабавно да се забранят всички турски партии в България.

10.02.2016 10:09:25

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.