• 15 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Откриват най-големия исторически парк край Варна утре

Откриват най-големия исторически парк край Варна утре

/КРОСС/ Отдавна чуваме за него - за най-големия в света и първи по рода си културно-исторически и развлекателно-образователен парк от такъв вид, че той се строи в село Неофит Рилски, област Варна и е грандиозен проект на стойност 250 милиона лева. Целта на Парка е да проследи историята на цивилизацията по българските земи от 10 000 години назад, до наши дни. Мащабна задача, началото на чиято реализация предстои да видим на 22 юни т.г. от 11,00 часа.

Преди това, на 18 юни ще се състои представянето на Исторически парк в София. Събитието е предвидено за 18,30 часа в Лесотехническия университет. А в деня на същинското откриване на място са включени огромен брой артисти, музиканти, танцьори.

10 000 години назад във времето са цели пет епохи от човешката цивилизация - от времето на халколита и неолита, през славната история на траките и Рим, до разцвета на Първото и Второто българско царство. Пресъздаването им е истинска културна революция в областта на туризма.Чрез различни интерактивни и сетивно-образователни формати Паркът ще предлага на посетителите досег с древни и антични култури. Туристите ще могат не само да обикалят комплекса, но и да станат зрители и участници в различни тематични занаятчийски курсове, исторически представления и филми, обучения в древни бойни и битови умения, конна езда, теоретични семинари, изложби и точни възстановки на обекти от петте исторически епохи на разположение на посетителите.Предвидени са места за отдих и хранене с ястия по автентични рецепти от антични времена, приготвяни само с натурални български продукти.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Само да не е като Кабиле - срам за създателите си.

21.06.2019 13:50:50

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.