• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Връчиха отличия за Родолюбие и Будителски дух

Връчиха отличия за Родолюбие и Будителски дух

/КРОСС/ Годишни награди за Родолюбие и Будителски дух бяха връчени в навечерието на Деня на народните будители във Военния клуб, съобщава ВИП Комюникейшън.
Празникът бе под патронажа на Съюза на военноинвалидните кооперации - с председател Борис Николов и инициативата "Една детска сълза- една молитва". Международната Организация на Обединените българи бе организатор на празничната вечер.

Мотото на събитието бе - Да събудим институциите, а пред гостите бе представена петицията за Неотложна промяна на официалната българска история и спиране на гаврата със славното миналото на народа, създател на днешната цивилизация. Инициативата бе подкрепена от родолюбиви организации в страната и хиляди българи от цял свят. Петицията за ревизия на българската история на държавно ниво е въз основа на най- мащабното независимо генетично изследване на българите към американската лаборатория Фемили Фрии ДиЕнЕй, направено във ХФранция от инж. физ. Евгени Делев, а инициатори са журналистката Патриция Кирилова - експерт по опазване на Културно историческото ни наследство и изследователят Мила Салахи, част от интердисциплинарния екип Руните говорят, който възстановява древната българска история.

"Бързите темпове на развитие на някои нови науки като Генетичната генеалогия и Популационната генетика ни спомогнаха през последните десет години да дадем отговор на въпроса за произхода на нашия народ. Множество факти говорят за подмяна на нашата история в годините непосредствено след Освобождението на България, чрез наложено външно политическо вмешателство, което е намерило почва и е било прието от новоформираната българска интелигенция. Външните политически интереси са се стремили да заличат древната българска история и да ни превърнат в млад новодошъл на Балканите номадски народ - без културно наследство, без писменост, без религия и без постоянно местоживеене. Целта е била да нямаме претенции при разпределението на териториите между новосъздадените държави през 19-ти век. Тази тенденция продължава и до днес - повече от пет поколения професори защитават титлите си върху една фалшифицирана българска история, което е абсурдно да продължава, тъй като е особен вид антибългарска политика и следва да бъде квалифицирана като престъпление против републиката. Изучаването на настоящата история от нашите деца обезличава нашия народ и култура, смачква самочувствието на младото поколение българи, които ще са бъдещата движеща сила на нацията и довежда нашия народ към самоунищожение. Нашата история е пряко свързана не само с европейската история, но и със световната древна история. Много учени по света пишат за древния произход на българите. Ние, долуподписаните, не приемаме фалшификацията на българската история, защото това е престъпление срещу всеки българин и престъпление срещу България!", каза при откриването на вечерта журналистката Патриция Кирилова, инициатор на петицията.
Изследователката Мила Салахи представи пред гостите Българския Генетичен Проект, към американската лаборатория «Фемили Три ДНА» , чийто автор е живеещият във Франция управител на проекта - инж. физ. Евгени Делев.


По време на церемонията бяха отличени съвременните будители на Българския дух. Цветомир Цонев от "Магията на българската роза" връчи специални почетни призове за благородните и родолюбиви дела на Борис Николов, председател на Съюза на военноинвалидните кооперации и на Живко Бъчваров - председател на Организация на обединените българи по света (ООБ).
Водещата на вечерта - Даниела Тронкова, секретар на Съюза на Военно инвалидните кооперации, обяви наградите към инициативата "Една детска сълза - една молитва".
Почетните отличия - Будител на България, бяха връчени от председателя на ООБ - Живко Бъчваров. Младата и талантлива звезда Цвети Радойчева поздрави призьорите с една от най-емблематичните български песни "Една българска роза".


Ето и наградените:
- Искрен Веселинов народен представител, председател на парламентарната група на ВМРО - за цялостната му законодателна дейност, както и за съдействието да бъде прокаран в парламента Закона за разширяване статута на неизбежната отбрана.
- Красимир Богданов, народен представител от ВМРО, обединител на българските общности по света. Благодарение на упоритата му работа бе признато българско малцинство в Албания.
- Христо Димитров - създател на ансамбъл Българе и най- родолюбивата телевизия, носеща същото име.
- Христо Смолянов - Изследовател на древната българска история.
- Инж. физ. Евгени Делев - управител на българският генетичен проект към американската лаборатория Фемили фрии ДиЕнЕй
- "Руните говорят" за изследванията на древната ни българска история. Екипът е в състав: Борислав Стамов, Мила Салахи, Патриция Кирилова, Стефан Ганев и Даниел Калчев.
- Цветомир Цонев - доброволец във фондация Въздигане с грижа за подрастващото поколение и възпитанието в български дух и традиции.
- Ивелин Михайлов- създател на най- големия Исторически парк в Европа
- Жорж Трак (Георги Иванов) - създател и ръководител на Културен център Тракарт. Място, пазещо българския дух.
- Александър Димитров - председател на Център за защита и развитие, подпомагал нееднократно родолюбиви каузи.
- Албена Вескова - солист на ансамбъл България, за популяризиране на български фолклор по света.
- Елена Андерсон - за дългогодишна благодетелска дейност за съхраняване на българския фолклор.
- Джина Иванова - (група Трамвай № 5) - за популяризиране на вечните български песни.
- Тихомир Славов- за изграждането и поддръжката на паметници на българските опълченци, загинали в руско-турската освободителна война.
- Борис Тодоров - 16-годишен ученик от СУРИЧЕ "Д-р Петър Берон", гр. Перник - за поредицата от исторически публикации.
- Полк. о.з. Валентин Николов - за безвъзмездната помощ и подкрепа в изграждането на парк Кръстец, над гр. Плачковци, където са се водили най- тежките битки на българските опълченци.
- Дончо Георгиев - управляващ съдружник на агенция за публични комуникации ВИП КОМЮНИКЕЙШЪН за популяризиране на благородни инициативи и добрите примери в България.
- Вайдин Салахи, република Северна Македония - подкрепил изследванията на древната българска история и участвал в редица благотворителни и родолюбиви каузи.
- Отличие получи и Мартин Манев - президент на Български мотористи - Кан Аспарух, за благотворителната им кампания "Подари усмивка за децата родени със синдром на Даун".


Събитието бе с подкрепата на благодетелите Вайдин Строй ЕООД и г-н Вайдин Салахи, "Ню билдинг пропръти" и г-н Петьо Петков, ТА Империал и г-н Александър Кинов, Исторически парк АД и г-н Ивелин Михайлов, Магията на българската роза ЕООД и г-н Цветомир Цонев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.