• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Румен Радев: Славянските народи могат да се обединят само ако се уважава историята

Румен Радев: Славянските народи могат да се обединят само ако се уважава историята

/КРОСС/ Използването на историята като разменна монета в политиката не винаги води до желания резултат. Това заяви държавният глава Румен Радев пред български журналисти, помолен да коментира думите на президента на Руската Федерация Владимир Путин, че славянската писменост е дошла в Русия от македонската земя.

„Вчера беше светъл празник за всички народи, които използват кирилицата. Ако наистина искаме славянските народи да бъдат обединени, това може да стане само ако уважаваме историята, а историята много ясно сочи България като родината на славянската цивилизация и култура", посочи президентът Румен Радев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Червените скопени псета-тролове се опитват с лаене да разсеят вонята , идваща от Миризливеца-руския фатмак Путлер.Червени кучета, този път с вашето отчаяно лаене няма да стане.Иска се духане.Духайте, жалки рубладжии.Духайте , докато Ви паднат развалените зъби.Духайте смело около Вашия Червен скункс.Приятно духане от сега нататък.И да не забравите противогазите.Но какво пък-вонята е от Вашата любима икона -нациста Путин.За рубличките всичко ще изтърпите.Дори и миризмата на любимия вожд.Ха-ха-ха!

26.05.2017 15:49:23

Анонимен

С кого искаш да ни обединяваш, бе товарищ льотчик ? Радев е срам за Европейска и натовска България. Той не е надживял в себе си дори етапа на "руската перестройка", защото е продукт на Сталиново-комунистическата военна дресировка и живее в света на провинциално-безпрекословната преданост към съветските имперски стереотипи.

26.05.2017 12:20:07

Анонимен

Путин има 2 прякора, останали му от КГБ.Викали са му Фаса и Бледия молец.Такова е било мнението от чекистите за сегашния руски фюрер.

26.05.2017 10:51:39

Анонимен

Лаещите рубладжийски червени тролове пак се мъчат да избършат акото на руския Колумб- товарищ Путкин.Дребният руски фашист така се наака, че миризливите червени тролове ще се издушат от вонята.Путкин сам си е враг.С такива "компетентни" изказвания джуджето-нацист напълно се разкри.И слепите в България прогледнаха за истината за фашистка Рассия.Този отличен гаф на руския Колумб тотално го разкри.За сведение:дядото на Путин е бил личен готвач на сатрапа Сталин.Ог Сталин се е учил и малкия Вова.Правете си изводите, лългари.Няма разлика между Сталин и Путин.

26.05.2017 10:47:37

Анонимен

А какво ще кажете за соросоидите и опитите им да представят турското робство като "турско присъствие"? С подмяна на историята се занимават точно те - платените от фондациите на Сорос медии и личности-соросоиди! Защо няма закон, защитаващ ни от подобни груби посегателства, в интерес на чужди сили?

26.05.2017 08:24:19

Анонимен

Кво лаете бе, кучета?!? Четете ли какво е казал - "историята много ясно сочи България като родината на славянската цивилизация и култура"...Достоен отговор на достоен Президент, дебили такива!!!

25.05.2017 23:37:37

Анонимен

Въпрос – дали французите, англичаните, немците, испанците и др. употребяват „латинска писменост“ или просто „латиница“?! Съответно не може да има „славянска писменост“, а само „кирилица“, която употребяват като „писменост“ някои т.н. славянски страни и Монголия! Да бъде и пребъде българският дух, език и писменост !

25.05.2017 23:25:24

Анонимен

Защо няма Евровизия за тъпи политици,можеше да се представи на ниво?

25.05.2017 22:13:13

Анонимен

РУСКИ СЛУГА.

25.05.2017 22:12:20

Анонимен

Ние отдавна не очакваме нищо от този държавен глава. Казаното от него не е национална позиция, а е наистина повторение на руските опорни точки - пълно покритие с изразената позиция на Вн им министерство и на посланика им в България. Този човек е наистина срам за България!

25.05.2017 22:11:49

Анонимен

Държавният глава направо загреба с шепи от указанията на Кремъл, казва в свой коментар анализаторът

25.05.2017 22:11:30

Анонимен

Забави се и накрая нагази тежко и пълноценно в руската лексика по темата македонизъм и панславянство, без да съзнава или съзнателно, че това са руски опорни точки, а не българска позиция. Отдавна няма такова понятие като славянски народи, славянска цивилизация. Науката опроверга славянския ни произход защото нито българите, нито траките са славяни, а те са в основата на нацията ни, което се доказва от генетични изследвания. Държавният глава направо загреба с шепи от указанията на Кремъл. Няма и славянска азбука, няма славянска писменост. Има кирилица има глаголица, които българската държава приема и утвърждава. Това, че други ползват тези букви не отменя генезиса им. Няма проблем да празнуваме заедно, още повече, че трябва да се гордеем, че нашият празник 24 май стана общ. Но президентът Радев няма никакво право на такива объркани и неуместни коментари.

25.05.2017 22:11:10

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.