• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Сурогатното майчинство да бъде третирано като сексуално престъпление, поиска италианският вътрешен министър

Сурогатното майчинство да бъде третирано като сексуално престъпление, поиска италианският вътрешен министър

/КРОСС/ Вътрешният министър на Италия Анджелино Алфано заяви, че сурогатните майки трябва да бъдат третирани като сексуални престъпници, предаде Guardian. Изказването е част от мащабна кампания срещу опитите на премиера да предостави повече права на еднополовите двойки.

Коментарите на министъра подчертават яростния дебат, който се води за семейните права в Италия, докато страната се приготвя да гласува права на гей двойките за първи път. Натискът за узаконяване на еднополовите двойки и осиновяването се оказа най-сериозното предизвикателство за първите две години на кабинета на Матео Ренци.
Сурогатното майчинство е нелегално в Италия и Алфано предполага, че ако се разреши осиновяването на доведени деца на един от партньорите ще позволи на гей двойките да използват сурогатни майки.
„Ако Италия приеме закон, който позволява осиновяването на доведени биологични деца на едни от партньорите в еднополова връзка, още на следващия ден ние ще започнем да събираме подписка, за да свикаме референдум. Аз ще бъда първият, който ще се подпише", заяви Алфано пред местни медии.
В отговор на коментарите му председателят на организацията за права на хомосексуалистите Circolo Mario Mieli заяви, че изказването е неприемливо, и обвини Алфано, че дезинформира гражданите.
Гей двойките в Италия традиционно заминават в чужбина, за да могат да създадат семейство по легален начин. На територията на Италия само един от тях може да има родителски права. Тази ситуация беше преодолявана чрез индивидуални съдебни искове, при които често еднополовите двойки получават правото да осиновяват.
Премиерът Ренци поиска този проблем да бъде разрешен и предложи закон, разрешавайки на депутатите си да гласуват по съвест. На правителството беше оказан и натиск от Европейския съд по правата на човека, който отсъди, че Италия нарушава правата на еднополовите двойки, като не им предоставя юридическа защита.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.