• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Намерена е ДНК на задържаното момче по ножа и телефона на убитата Никол

Намерена е ДНК на задържаното момче по ножа и телефона на убитата Никол

/КРОСС/ По ножа, с който е извършено убийството на 11-годишната Никол, и по мобилния ѝ телефон е открита ДНК на задържания Иван, показват експертизите.

Апелативният съд в Бургас гледа при закрити врата мярката за неотклонение на 15-годишното момче, обвинено за престъплението, предава БТВ.

Родителите на Иван продължават да твърдят, че детето им е неспособно да извърши подобно престъпление. Момчето ползва ресурсен учител, но се оказа, че не е регистрирано в диспансера за психично здраве. Освен това според прокуратурата родителите му не са осъществявали достатъчен контрол.

Записи от камери показват, че момичето и момчето са пътували заедно с автобус от центъра за комплекс "Меден рудник".

Но родителите му не вярват и са на мнение, че е невинен. По думите на бащата на Иван - Димитър Иванов, няма никакви доказателства за вината на сина му. „Очакваме справедливост", заяви бащата.

Ножът е намерен на площадката в блока, където е извършено убийството, а мобилният телефон на момичето е бил намерен в контейнер на място, посочено от Иван.

ДНК материал на трети човек не е установен.

С оглед на доказателствата и въпреки жалбата на непълнолетния и искането той да изтърпява мярката си за неотклонение вкъщи, под контрола на родителите си, съдът го остави в ареста.

За това настояваше и държавното обвинение. 15-годишният бургаски тийнейджър е обвинен в убийство по чл.116 от НК, за което законът предвижда от 15 до 20 г. лишаване от свобода, доживотен затвор или затвор без право на замяна. Ако бъде осъден обаче, Иван ще лежи между 3 и 10 г. , тъй като присъдата се редуцира когато извършителят е непълнолетен.

11-годишната Никол бе убита на 20 август. Тялото ѝ бе открито в асансьор на блок в к-с "Меден рудник". Момичето е било умъртвено с един удар с кухненски нож, като острието е засегнало сънната артерия.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.