• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Кънчо Стойчев продал фирмата си за стволови клетки на Цветан Василев

Кънчо Стойчев продал фирмата си за стволови клетки на Цветан Василев

/КРОСС/Социологът Кънчо Стойчев имал фирма за банка за стволови клетки. Този вид бизнес обаче изисквал дългосрочни инвестиции, които той не можел да осигури и се наложило да продаде фирмата. Не е сигурен дали я е продал на Цветан Василев или на някоя от фирмите, свързани с него. Това стана ясно по време на разговор за съдбата на Корпоративна търговска банка по Нова телевизия.

"Работата нарасна много, от това нещо не се печели веднага, а след 10 или 20 години. Затова се наложи да я продадем. Аз нямам отношения с Цветан Василев", обясни Стойчев. Банката за стволови клетки имала екип от 30 учени, някои от които върнати в България от лаборатории в САЩ и когато е станало невъзможно да издържа тези хора, фирмата е била продадена. Стойчев обяви, че се гордее със създаването на тази фирма, защото е дал работа на български учени в една от най- бързо развиващите се области на науката в световен мащаб.

Кънчо Стойчев коментира случая "КТБ" и политическата ситуация в страната заедно с журналистите Иван Бедров и Диана Найденова.

Според Стойчев това правителство „преседя и бяха изпуснати важни моменти". 

„Станаха серия от събития, които имат своята логическа връзка и това правителство носи пряко или косвено отговорността. Най-голямата отговорност е на БНБ", продължи социологът. По думите му да фалира банка не е нещо извънредно. Но в такива ситуации се прави тихо и внимателно разследване и чак когато всички факти се установят и се приготви план за действие, се излиза пред обществеността и се казва какво е положението и как ще се действа. 

„А тук има умисъл да се събори една банка. Не се постъпва така, защото това резонира в цялото общество. Правителството има своята вина. Но най-голямата вина е на БНБ", заяви Кънчо Стойчев.

Според Иван Бедров целта е да бъдат заметени следите на кредитите и те да бъдат платени от данъкоплатците. 

„Трето - никой да не пита кой и кога наруши законодателството. И четвърто - извънредно законодателство, което да даде извънредна власт на тази групировка да преценява кой да бъде разследван и кой - не, кой да си получи парите от КТБ и кой - не. Орешарски отсъстваше през цялото време, но е там, в цялата тази игра е", смята Иван Бедров. 

Журналистката Диана Найденова призова когато се говори за КТБ, всеки да каже има ли конфликт на интереси.
„Тази банка се разви благодарение на държавата, под наблюдението на Иван Искров", коментира журналистката. 

„Важното е, че падат маски и хората виждат как е работила тази групировка, как е иззета властта. Дори надзорни институции като БНБ работят за групировката", заяви Иван Бедров. Според него политическата класа гузно мълчи и няма желание да коментират темата Пеевски-Василев.

„Обществото успя да спре опита на тази групировка да плячкоса всичко с извънредно законодателство. Засега извънреден закон за КТБ няма да има и това е добрата новина", заяви Бедров.

„Оставката е достатъчно закъсняла, за да се отлага повече. Тя трябваше да бъде подадена тогава, когато стана ясно, че няма мнозинство в парламента. Тоест в момента, в който Волен Сидеров обяви, че няма да влиза в парламента", заяви социологът.

„Никой няма да излезе на улицата и да се зарадва на оставката на правителството, защото тази оставка е подадена още на 14 юни 2013 година. Оттогава г-н Орешарски играе ролята на параван за групировката „Пеевски", която доплячкосва България", коментира Иван Бедров.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Future Health

Банка за стволови клетки Future Health извършва поръчки, тестове, изследвания, обработка, съхранение, внос и износ на човешки тъкани и клетки. Подробна информация може да откриете на сайта www.future-health.bg или на тел 02/ 4 199 565

12.12.2016 08:42:09

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.